Wednesday, August 10, 2016

~FiGhT FoR mY Life~





Entah la tajuk ni kene ke dgn cerite... so bantai je la. Setahun dah berlalu. Ade perkara yang masih xdapat aku lupakan. Mengapa? sebab aku ni manusia biase, bila hati dh ditoreh hingga ke tulang putih, luka tu amek masa yg lama untuk pulih. Aku xpernah menyesal dalam perkahwinan aku. Walaupn mulut ni puake sgt main lps je ckp sbb nak kan sama2 sakit hati. Mengenali suami adalah satu permulaan cabaran untuk aku. Berkali2 dia buat perangai, dan berkali2 aku maafkan die. Kerana apa? kerana sayang tu masih ade. Semua yang berlaku, beri aku kematangan dalam nak handle susur perjalanan hidup berumah tangga. Yang penting SABAR. Kalau nak cakap menangis tu, seolah-olah air mate dh kering. Aku pernah tanya mengapa buat aku mcm ni..mcm tu.. adakah die xsayang aku? Jawapan diberi very simple,, die adalah lelaki, lelaki mmg xkan puas dgn kehidupan die. Mahu mencuba bermacam2 perkara. Seingga menyakitkan hati isteri yang dikasihi. Jawapan sygnye xpernah pudar buatkan aku tertanya2, abistu semua yg dia buat (curang) adakah tu tanda syg pada aku?

Alhamdulillah die dh sedikit berubah. Dah xde nk curang2. Nak pi mana die bawak aku skli xkire pkl berapa pn. Hfon die, dh xde pinkod n die suruh aku pgg. Di hfon die hya ade install whatsapp n fb sahaja. Semua die letak pic kami berdua. Dia hanya pkai 1 sim shje. Itu pn nom atas nama aku. Aku harap ini tanda kejujuran die pada aku. Tiada lg pembohongan. Tanda die sayang pada aku setelah semua aku luahkan yang selama ini aku pendam.



Ye..hanya dua perkara susah untuk kite kekalkan KESETIAAN dan KEPERCAYAAN. Bagi aku setelah bergelar isteri, life aku hye ade suami dan ank2 beserta mama abah n adik beradik aku. Aku dah xde kawan2. Aku hye setia pada suami yang aku sygi...xde terlintas pn nk menduakan dirinya. Walaupun ade org yang busuk hati n mulut longkang kate hati aku ni masih ade n syg ex tunang aku. HAHAHAHA mcm ko (si mlt longkang) tahu je isi ht aku kan. Kalau aku ni syg ex tunang aku, aku dh lama kembali ke die sbb masing2 masih ade syg. Tp aku pilih utk move on dgn hidup aku. ADE PAHAM (kalau ko bace la blog aku ni). Tapi yang jd tanda tnye kenpa lelaki ssh nk SETIA... ssh nk stay dgn title die, nk hormat dengan status die. Bagi perempuan lak bile kepercayaab die di nodai, jgn la harap utk dpt blk 100% mcm dlu. Hati tu dh timbul was2 setiap perkara yg ko laku kan. Wlaupun ko kate dh berubah. SO SORRY la. Kalau sekali dua ko buat mgkin blh lg nk abaikan. Tapi bila dh berpuluh kali ko ulang kesalahan yg sama pastu berpuluh kali juga ko minta maaf, ko rase????



Mcm aku ckp la 1 THUN dh berlalu tp aku xkan lupakan peristiwa tu. Antara ko si mulut busuk nama wani yg pernah aku mention kan kt entry sebelum ni. Mengaibkan aku kt fb, kt sepupu aku , kat ex tunang aku... ko yang menjalinkan hubungan dgn suami aku, tp ko yg aibkan aku. Ko dh bersuami dan dh ade ank2, xmalu ke kelakuan mcm tu. Klau ko xhormat status ko sbg isteri org, tp jge la air muke laki ko sendiri. Kalau ko xmelayan semua tu xjadi. Sebab ko melayan la menjadi2. Dah tu nk ckp suami aku ggu ko? Mental problem ko ni. Bagi aku la, lelaki if die nk kan sesuatu xkire la ape jua, ape yg die ade die akan buruk2kan. Untuk nampak kan die tu baik. Tapi hakikatnye jauh panggang dari api. Dan kau, senang2 nk menfitnah aku. Percaya dengan si mulut manis. 



Die tetap suami aku, wlupun ht ni dh di toreh2, dh berdarah hancur..andai nak cantum blk mmg dh xblh sbb dh lebur... aku pertahankan sebab masih sygkan rumah tangga aku yg dh dibina 6 thun. Walaupun aku ni kadang2 ade kepala angin. Mulut asek nak minta cerai je. Sbb ape? sbb aku dh tak tahan la weiii..... Aku sedar ape aku mintak tu slh. Dan aku admit bende tu. Tp aku ni manusia yg ade perasaan, kadang setan tu dok hasut. Selalu if berlaku pergaduhan ank mesti ade. Kesian die tgk kami ni pongpang2... ank paling kuat pn menangis n marhkan papanye suruh diam.. jgn mrh2 mama. itu je la dr mlt die. Ank akan menangis smpai tertido. Kesian sgt2 kat die. Die slalu tgk aku ni menangis. Mohon aku kuat utk kekalkan kesabaran aku. Aku hye nk bahagiakan ank2 aku. 



Dah la..panjang lak aku cite. Maaf aku xblh nk details sgt. Ckop sekadar aku lpaskan ape yg aku rase. Sampai menitik la air mata dua tiga titik baq hang dok taip cerita aku nih...



ok nnti si tgn kidal ni tulis lg nohhhhh... bye

No comments:

Post a Comment