Thursday, August 11, 2016

~Dendam Tak Akan Sudah~

Mesti org anggap aku ni pendendam kan dgn caption aku kt atas tu. Sebenarnya aku very simple, org yg slh admit kesalahannya dan minta maaf. Aku sedia memaafkan. Tapi dengan prempuan ni mmg aku dh xblh nk maafkan kerana ia bkn pertama kali. Mesti korg yg bace ni tye sape prempuan tu. Macam biase la prempuan yg cube porak perandakan umah tangga aku NURUL SYAZWANI (aku rase blog aku ni ko bace kan, so please la hadam elok2).

Aku tertanya2 knpe die buat aku mcm ni... first ko dh thu asben aku ade fb lain dan ko thu die ade connect dgn prempuan lain. Knpe ko perlu like pic tu n terang2 la pic tu ternaik kt wall aku. bile aku tye jwpn ko "oh ye ke tu A.... xperasan lak...hellow tu jwpn bodoh yg xhabis blje U mcm ko. Ko igt aku bodoh. So aku layankan aje sengal ko tu. Kejadian tu berlaku pada thun 2013.

Dah hbis kes tu upenye asben aku ade buat fb baru lagi dimana si wani ni thu n jd friend tanpa pengetahuan aku. Kalau die betul n ikhlas suruh aku maafkan die mase kali pertama die fitnah aku (masa aku di U) prempuan ni xkan tikam aku dr belakang. Bkn fb je add wechat pn die add. Dalam setahun aku xthu dorg ni jalinkan shit relation. Laki ko betul2 dayus la WANI. Bila aku add kwn2 kerja ko, mula la ko menyinga, dengan tibe2 lak tu. Meroyan ke hape. Yang ko add semua member2 aku, spupu aku, xde lak aku nk mrh2. Nmpak sgt ko kecelaruan akal! Dari situ terbongkar semuanye.

Aku xslhkan sorg, aku slhkan dua2. Kalau bertepuk sebelah tgn xbunyi. Yang si suami aku ni buruk2 kan aku kononnye aku ni xmasak, xjaga mkn pakai die, smpai ke dlm kelambu pn dok ckp hal buruk bini die ni yg die nikahi. Kalau betul ape yg die ckp, wahai prempuan ko tgk sndiri asben aku dh gemuk, die suruh aku msk ape pn aku blh buat dr masakan kg hingga ke western..happy dgn aku. So ko prempuan n prempuan2 lain pn jgnla percaya sgt kate2 seorng laki klau die burukkan bini die sbb die nk meraih simpati, nk tunjuk die tu suci. Kejadian ni 2014

Aku xsangka la mulut dia ni mcm longkang. dh setahun die screenshort bnde tu, tahun 2015 baru prempuan ni post. Maknenye si wani ni ade agenda yg dh dirancang. Nak aku n suami aku bergadoh. Aku serahkan semua pada Allah. So alhamdulillah jodoh kami masih kuat. Aku masih igt, di wechat aku kami berborak hal suami die main kayu tiga dan hal die curang belakang suami die. Tp aku xde nk canangkan cerite die ni ke sesiape pn, xde nk screenshot nk malu kan prempuan tu. Sebab aku masih waras dengan dosa. Aku sebagai isteri pn xtergamak lakukan ape yg dh prempuan ni lakukan pd suami die. Mungkin la, ape yg asben aku aibkan aku n buruk2kan aku dpt die thu. Tp die xsedar MUNGKIN asben die pn buat perkara yg sama juga mcm tu aibkan die kt scandle asben die.. who knows right.... Sekurng2nya aku blh perbaiki diri if betul wlupn rase sakit tu di hati. Tapi KAU WANI???

Wani ni buat report polis kononnye asben aku ni kacau die... if kacau kenape ko melayan ye?? so dh terang2 prempuan ni saje nk huruharakan cerita. Sepatutnya aku ni yg buat report kata prempuan ni org ke3 yg cube menghancurkan umah tgge org. Tapi aku xbuat sbb mcm bende bodoh je. Pastu die buat report kate aku ni cube ugut die... hellow celah mana. Prempuan ni bwk bukti dan aku pn bawak bukti sama2 g balai polis. Terang2 bukti aku diterima pakai. Dan die terpaksa tarik balik report tu dan minta maaf pada aku. See, doa org2 teraniaya dimakbulkan.

Maaf sampai sekarang ape yg die dh buat pada aku xkan aku lupe. Dan xkan maafkan die (merangkak la ko cari aku kt sana nti). Sbb die ni lpas kes jumpe kat balai polis, die masih mengaibkan aku lg kt sepupu sepapat die, kat sedare mare die. Mcm mana aku thu? Pelanduk dh masuk jerat!! sepupu die sendiri yg post komen di ruangan 1 group di Fb. Suami aku suruh buat report n jumpe pegawai yg dlu hndle kes tu. Tapi aku mlas sbb aku pk die ni mental. Wani aku harap kau menanti KIFARAH tiba. Baru ko thu mcm mne aku rase saat ko buat aku mcm dlu.

Sekian, si tgn kidal dh penat menaip. Kite jumpe lg.


No comments:

Post a Comment