Tuesday, July 28, 2015

Alahai Kau Buat Lagi Mak Jemah!!

xsudah ko ye...orang senyap ko lak menyalak mcm anjing kurap... ko pk ko siapa ckap aku mcm2.. aku rase ko ni ade mental problem kan..dok xdok nk cari pasai dgn aku!
Ape ko dengki sgt ye dgn aku Nurul Syazwani!!!!! ko xbahagia ko sorg je la rase xpyh nk porak perandakan hidup org lain...
huh!! aku rase ko tu ptt cermin diri ko sendiri jgn nk meninggi diri... org yg low profile la yg tidak ade APA2... sbb ko nothing! ko nk tunjuk ape kan!... aku rase ko yg mninjuk lebih sgt entah2 ape yg ko tunjuk tu ko pn xmampu nk bli... victoria secret la, prado la...tp zero dlm kocek! ye la mne xnye ko kne tgg ank 3 org kan... setakat laki ko askar alahai gji ape lah sgt... mcm aku xthu je potong sane sini tgai rm700...UPSSSS ni bkn auta tp real ko yg cite kt aku...kesian!
Org yg ko herdik ckp xde masa depan (EX KO SUAMI AKU) lg lebat gji die dr laki ko...reti sundal oi!
KO HINA AKU tp ko sediri pn dok umah free..kerajaan bg.. lg malu! tp aku dgn laki aku blh survive hidup sendiri! semua sndiri tau...ko mampu??????? hahahahaha. Jagn nk hina org, kehinaan tu blk pd ko!
sape yg nk tegakkan benang yg dah basah..ko ke aku? ko yg dok menyalak bagai kan.... aku diam je urus kerja aku,fmily aku tp ko..mcm xde kje dok nk cr gadoh lg.... kje kalau dok goyang kaki xberkat tau pompuan...tu gamaknye perangai ko cenggitu!
Aku blh thu sape yg try masuk acc blog aku... aku blh dakwa ko ceroboh hak aku! sudah2 la tu..baik ko bersih ht ko yg busuk hitam tu...bawak2 la bertaubat! jgn dok nk cr pasai dgn org..org pn meluat bce post ko kt fb..ko igt org suke ke kt ko...

Tuesday, July 14, 2015

Suka suki di Kepulauan Borneo ~ Sabah Dibawah Bayu

Best sgt bile pijak dibumi Sabah.... first time kami sekeluarge ke sini... tidur 1mlm di Kot Kinabalu... g ke pasar filipin...sesak sgt..byk mutiare dorg jual...maap aku xberkenan pakai mutiara...mama je bli byk!! Kami ke Kundasang, destinasi yg kami impikan..tempatnye yg dingin mcm genting, dpt la chalet dengan pemandangan Gunung Kinabalu depan2...mmg terbaik...ni mpt kami pergi pertama skali..Ladang Teh SABAH. Sama je mcm Cameron...... Bli la ole2 Teh SABAH...lagi sdap u ollz dr teh lipton ke Boh ke...hahahah

ni lak kami g ke  Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang.... mcm dok ade kt switzelen gitu u ollzz... best blh bg bby lembu mnum susu...sejuk ade kt atas sana... pemandangan amat2 menarik.... masuk smua di area sabah ni xde yg free ye..smua berbayar tau. Banyak pic kenangan ambil kt cni...tp xleh la letak smua nnti ade lak yg termuntah kan...


Yang ni lak kami ke SANTUARY IKAN KELAH TERAPI,KAMPUNG LUANTI,RANAU.... nak cr tempat ni xsusah..sebelah dengan Ladang Teh...Kami pergi hr lain coz masa g ke Ladang Teh cuace dh petang.... ke cni pn kne bayaran tau...dan diberi masa 30minit sahaje ok... group akan diberi no.giliran untuk masa utk elakkan sesak dlm santuary.... hohohoho mak aiii ikan tu gigit smpai merah2 kaki den..terjerit2 la kami... ank2 pn suke sbb tgk ikan smua besar betis dewase hokeyyyy.... Boleh juge mandi bersama ikan tp bayaran lain lah yeeee..... rase 30 minit tu sekejap sgt wisel dh bunyi suruh naik.... ank2 xpuas..insya allah kami akn repeat ke sni lg....




















yg ni kt Kinabalu Park iaitu tempat para pendaki nk mulakan dakian.... kami g ke cek point ptama...sejuk sgt kt atas tu...sesekali kabus tebal menyelubungi gunung kinabali... dapat la tgk yg dorg kate tanduk donkey tu...mase tu masih ade lg... tp setelah kami pulang dlm 1 bulan berlaku gempa bumi,,semuanya hye tgl kenangan... 2 kali naik ke Kinabalu park... oleh kerana kinabalu park dekat dgn chalet..so naik la utk beli ole2... hmmm harge blh la mahalnye..ank2 dpt la sorg sekor berok, kami beli sorg selai bju...kenangan baq hang!!!


Setelah 3 malam di Kundasang kami turun semula di Kota kinabalu...so singgah la di Upside Down....ala rumah terbalik tu...masuk saje sorg rm10 ade GST lg tau...dlm rumah xblh amek gmbr sebab tu adelah kepunyaan personal pye... so blh ambil area luar jelah... Blh thn kreatif die...dgn krete kancil plat johor diterbalikkan..tandas n mcm2 lg lah... so xrugi pn masuk...mcm biase setiap tmpat akan ade ole2 kami bli..heheheheh

Muzium sabah bkn saja sekadar muzium tau dorg ade wt Kg Warisan belakang bgunan...dlm muzium xdebenarkan amik gmbar hmmmm so sad... 2x kami masuk kg warisan ni...mcm2 jnis rumah kami tgk...kali ke 2 tu sempat la berborak dgn sorg kakak ni ..dielah pnjual cenderahati n penjaga rumah2 dlm ni...mcm2 cerite setiap rumah die ceritakan...meremamg gak la bulu roma... xrugi kite jelajah SABAH ni...

Sepanjang 7 hari 6 mlm kami disana...last sekali kami ronda2 3 pulau yg terkenal disabah... lautnya masya allah cantik sgt2...tp chalet kt cni mahal2..kne ade duit yg berkepok2 if nk bermalam disini... blh tgk ikan nemo trus dr ats jabatan...mmh teruje..ank2 tgk je trus nk terjun... sbb lautnye n pantainye amat2 cntik... tgk lak perkampungan atas air... mcm2 corak umah pn ade...itulah kehidupan mereke.


Kami pn sempat g Pesta Keamatan....alhamdlillah terkene lak pada masanya... jualan murah2... dpt tgk acara peraga pakaian2 dorg...best gilerrrr

ini lah pemandangan dr chalet kami...ni pkl 6 pagi ye uolzz... pemandangan gunng kinabalu...aman damai sgt2...

 

Sambut 3 moment semasa ade kt sabah...HARI IBU..BFDAY LEESA YG KE4...BFDAY MAMA...how sweet kepergian kami ke SABAH.... HAPPY sgt2...syukur.... Terima kasih abah bawa kami smua ke sini..belanja sakan abh ye...syok tgk smua gembira... insya allah ade rezeki kite honeymoon ramai2 lg ke sini atau ke tempat lain pula.....

TAMAT


Monday, July 13, 2015

Setiap Gambar Ade Ceritanya


my family are better than yours.... hope kami diberi kebahagiaan hingga ke akhir hayat... bersama-sama puteri2 kami yg comey2 n yg coming soon.

Hope Karma Slaps u In the Face Before I do


Aku harap dpt tgk KARMA ko depan mate aku.... n saat tu baru ko thu...malu ke xmalu...aku just nk bg hadiah TEPUK TANGAN depan muke ko ye....

MUSUH > KAWAN > MUSUH (STALKER + PERAMPAS)

Setelah lama aku tinggalkan dunia blog.. sbb ape... sbb ade ULAR BETINA dok bkeliaran disekitar hidup aku..smua die nak STALKER... baget bagus tp bodoh...sbb ape aku ckp betine ni bodoh sbb die ni dh terang2 salah tp baget suci...

ohhh ye ko betine NURUL SYAZWANI nk sangat stalker hidup aku,, nah ni post aku crite segalanye ape ko dh wt kt rumah tgge aku! aku thu ko pn stalker blog aku ni...dipersilakan!
Aku dh lama sabar dgn manusia munafik dan hipokrit mcm ko...hal yg lepas nk diugkit semula... aku xkesahla. Tahun 2008 ko start ggu hdup aku... 2010 aku dh bertunang ko ggu lagi.... setelah aku kawen pn ko ggu lg... ko ni prempuan jenis ape ye... 

ok aku ni jnis bkn pendendam,aku maafkan ko n dh anggap ko kawan. Ape ko wt kat aku, aku dh xnk igt. TAPI 2013 ko gue fb baru utk add fb baru laki aku tanpa pengetahuan aku, ko jalin cinta kmbali...smpai pghujung 2014, setelah laki aku tukar nom fon baru ini terbongkar... ko dh ade ank pinak n husbnd, perlu ke ko kacau rumah tgge aku? if bertepuk sebelah tgn xberbunyi wahai perosak PARASIT oiiiii..... wlupn hsbnd aku adalah ex ko, knpe ade lg sifat dengki tu kt ko... pdhal ko yg tinggal die, ko yg curang... jgn nk tegakkan benang yg dh basah NURUL SYAZWANI oiii (aku nk taip nama ko pn jijik n geli)....

Punca yg ko bkk pekung ko sendiri adalah bile aku add mber ko...dh knpe nk meroyan maklong oiii...bkn aku xthu ko pn add smua fmily aku, sepupu sepapat aku, kwn2 aku..tp aku diam wlupn ko gne fake acc... ko buruk2kan aku kt sepupu aku...skrg dh ade bukti. Tapi ko lak beriya wt report polis bagai... nahhh kt balai knpe tergagap2...dgn mlt muncung ko...dgn suare mcm jntan, pelat lagi... ko xmalu ke tunjuk muke kt aku perampas... polis pn ckp kt ko if xmelayan xjadi..ni smpai 2 thun kot.... klau aku tutup muke malu siut... yg lagi malu hsbnd ko... bile ditnye "ye sy ade mase mereke berwechat".... PERRHHHH laki ko ni xrase dayus ke ha? na'uzubillah...

Ko nk ckp hsbnd aku blh dituduh meruntuhkan umh tgge ko... abis ko? nk aku lak ke wt report ko jd org ke3 atas kesalahan syariah.... malunye lah ko ni jd prempuan mcm ni... bawak2 la bertaubat asik nk dengki dgn kehidupan aku lg knpe... Rasenye ko ni xbahagia kan dgn hsbnd ko...ye la dok ngndong laki asek wt hal..tu yg meroyan xsudah...

aku hrp ko xpyh la nk burukkan lagi hal aku kt wife exfiance aku lg...smua dh ade bukti aku bg... die pn xsgka ko ni bermuke2..ular yg berbisa! menyesal la aku kenal ko!... HARAP KO BACE LA SAMPAI HABIS... PASTU MEROYAN KT FB N WECHAT YEEEEE....BLH AKU WT REPORT LG! Jgn igt aku xthu status ko wt kt wechat...hehehehe.... Ohhhh ye sape yg dtg salam aku dlu ye.... KO KAN! so dh thu la sape salah...! klau bkn depan pegawai polis tu jgn hrp aku smbt salam maaf ko...