Thursday, June 20, 2013

Alhamdulillah masih bernyawa...

ceritanya bila aku n hubby otw p hospital coz hubby ade follow up check up...sampai kt simpang 4 menghala ke rahman putra...aku bau minyak yg sgt kuat then ckp kt hubby ats jln ade tumpah minyak kot...mmg betul...sepanjang jalan aku bau minyak ntah diesel ke petrol...

sreeeettttttttttt!!!!!!!! aku dgr krete nun jauh kat depan brek.. ape lg kami2 yg kt blakang ni smua tekan pedal myk..brek emergency...makanye krete smua kt depan dh mcm men drift...krete kami dh berpusing dok kt bhgian laluan bertentangan... mate aku dok je pandang krete yg blakang kami brek...takut2 krete tu pulak hentam kami...mate aku dh tutup..takot dan aku pandang lak lori yg kt laluan bertentangan tu meluncur dtg betul2 kt krete kami...nasib la lori tu perlahan n sempat brek klu x mmg dh arwah dh kami...

hubby trus bwk krete n pusing blk ikut laluan kami...tp sampai je kt sunway rahman putra...betul2 atas bukit berlaku skali lg mcm tu...aku tgk mmg jalan basah dgn minyak...budak2 motor pn habis men 'drift' gak..nasib bdk tu x jatuh...hubby decide bnti jap..n borak jap dgn bdk tu...baru aku thu ade motor penunggangnya perempuan dh jatuh nun tempat 1st blaku td...

so dalam terketar2 aku capai fon hubby dail 999... cek2 mmg xde sorg lg wt report...agaknye bile dh de yg mati baru nk cr bantuan kot!!!!!! ni la manusia zaman skrg...nilai humanality kurg! talian di sambungkan dgn balai bomba sg buloh... tindakan akn diambil. Hope xde ape2 lah yg berlaku pd org awm yg ikut jalan tu sementare bomba nk dtg...

Bagi mnusia mane nth yg xthu or wt2 xthu tentang tumpahan minyak yg dh dorg lakukan...klu jd pd korg mcm mne ha? ni blh menyebabkan kmlgn! tlg la bertanggungjawab ckit! xkan minyak petrol/diesel yg tumpah dr kenderaan anda, anda xprasan...sdgkan bau nye amat kuat u know!!!!!!!!

fuhhhh...na'uzubillah... ~f~


klu x take action maka kami akn jd mcm ni... phm x wahai org yg xbertanggung jawab...

Wednesday, June 19, 2013

ku Impikan Syurga Bersama....



inilah saat sy diijab kabul kn...saat yg indah, mengulit segala kenangan saat ni...termeterainye ikatan janji antara kami


ni mase majlis pertunangan yg jatuh pada valentine day...xmungkit dpt ku lupakan... tp ia hanye sekadar gmbr wt sekarang...

hari2 kami tempuhi bersama...aku mgharapkan ia kekal hingga ke jannah... doakan kami