Saturday, August 29, 2009

ToNGKanG P3CAH vs Bulan Puas3



hmmm.....nk jd kan cite khamis mggu lepas
aku awal2 lg dh cabut blk kl.....nk sambut puase la kononnyer........
wt cuti sendiri heheheheh........aku btolak mlm dr segamat.......
aku sampai awal kt kl dlm pkl 10...tp aku merayap jap....
cayang aku cbuk jer cr aku....padahal aku dh pn 'bfoye2' ups.......hehehehe,
pkl 4 pg baru smpai umh....tp ade la tragedi yg terjd
wt kan aku x tido sampai ke siang.
Bkn la Tragedi Buah Epal mcm tajuk lgu kak nita kite 2,
tp tragedi aku gdoh lg dgn cayang aku...........
ape la sek gdoh je, nk jer aku bwk lari cayang aku
tu g umah tok kadi, kawen jer terus.......

first ramadhan,
aku di kerah mcm buruh kasar oleh mama aku.....
kemas seluruh rumah.....peh penat siut....
sapu segale sawang2 dr dlm bilik sampai la ke luar umah...............
habuk bapak byk.... abis umh aku mcm tongkang pecah.............
kami adk beradik di bahagikan dgn keje msg2 oleh mama,
mama tu dh mcm mando jer.....
oleh sbb aku ade alahan aku terpakse la
pakai face mask.....(org pakai bende tu utk H1N1 jer tp aku Habuk1)....
.dr pg sampai ke ptg keje mengemas pn selesai.....
BUT ade lg, MASAK lak utk berbuke......
aku,mama n adk kene wt la keje part time,
masak lak....yg xbest nye aku kene sediakan resepi...
adoi lg la haru.....








lepas 2, keesokan hr nyer, seperti tradisi bln pose yg lepas2.......aku n my cayang akan berbuke kt luar BUT bukan la kt kedai2, atau restoren2 mahupn kt hotel2 (ceeeewah)........aku akn bawak makanan yg aKU masak n ktorg berbuke kt taman........kali ni port kitorg kt atas bukit kt Cheras, best gile dgn pemandangan 1 KUALa LumPUR, nampak jelas giler.....so romantic ...KAHKAHKAHKAH.......

Saturday, August 15, 2009

fighting + tayar bocor


ni crite hr selase ri tu.....
dgn ht berat aku gerak gak g somewhere (yg tau tu senyap jer taw),
aku g dgn ain.... pejalanan amt meletihkan coz aku jer yg drive...
ain tu harap jer ade lesen, tp tkut nk bawak.....
sampai sane dh pn malam.... aku stay umah member aku....
sementare tggu musuh aku tu..... pkl 9.00 mlm....mule perang.... pom pam pom pam....
aku gadoh, smua org tgk.... kt depan umh org lak tu,
biar pn aku ckp penuh la dgn kesopanan n ketatasusilaan tp die mule kurg ajar dulu....
aku pn mula la dgn smash aku.... 2 pn aku xpuas ht gak....
xsempat maki berbakul2, dh die blah..... hmmm...

xpe,
mgkin cre lain akn aku wt..........
ni bkn la aku nk berdendam tp mmg patut aku wt pn....
dh setel bnde tu, aku pn g la bwk mber2 aku mkn, lpas je mkn tgk tayar krete dh leper!!!
siut btl, mcm ner nk lek, terpakse la bermalam kat sane,.....
mmg bawak malang btl g sane.... Eeeeeeeee tak puas hati btl!!!
esknye dlm tgh hari baru gerak blk segamat.........
klas pn tuang la (dialek org kedah)

Monday, August 10, 2009

Alamak vendalism Lagi....



retak sudah cermin ku....retak jgk hati ku...heheheheh...
Mlm tu aku blk sorg diri... dgn hati yg hancur dan luluh kerana die...
semua serba xkene..tibe2 jer aku igt org lain
then cmpur lak geram dgn betine mane ntah,
ngaku cayang aku 2 tunang die lak, ape la...
pastu leh lak die lego num baru mxs aku kt org len....jantan lak tu....
13 org tu... yg msg 2 msg la n ade lak yg call ajak MAIN!!!
Mmg #%&**%$, ape lg aku soh la cayang aku setle kan smua jantan2 sial tu kan....
klu x, mlm tu aku dh wt report polis.... yg tunang aku lak mrh2 aku...
coz pakai byk num.... blk je umh sewe aku, aku pn call la ehem..ehem... aku,
die pn mrh2 aku....
.HMMMMM..... pe lg dgn keadaan xsedar diri n
luar kawalan tertumbuk la cermin almari mak yam..... sakit gak la, luke kt jari2.....
yg aku risau abih la aku klu mak yam tgk.... mengglabah la aku kan,
trus jer msg ina.... ina ckp xyah gnti, bior je... aku pn smpai skrg la xganti2 lg... mase tu syira lek jer, die menjerit tgk cermin tu...aku just senyum...heheheheh....
Dh pecahkan so kene kemas sendiri la kan, xkan org nk kemas kan....

hahahahah