Tuesday, July 28, 2009

I'm Got It.... YaHoooooo

mlm td hr yg best in my life....
xdisangke2 aku dpt prezen bday aku sblum tarikhnye....
semalam aku jln2 kt The Stor, saje2 jer tgk deretan jam tgn
sementare tggu mama aku bli kan kek Dorayaki
kt adk aku yg bongsu tu...
aku berkenan sgt jam jename POLO
yg harge die mencecah RM 400....peh mmg cantik......
tibe2 je mak aku dtg dr blakang n tye aku ade mane2 ke yg aku berkenan....
aku just senyum jer kt mama aku... n aku terlihat jam yg warne keemasan, cantik n sebijik mcm mama aku pakai yg dh lbh 10 thn hadiah dr abah aku....
n tibe2 jer mama aku suruh tokei kdai tu amek n bungkus....
n aku terkejut gile.... 1 perkataan jer "ni prezen untk akak dr mama"......
so i got it, jam tgn yg selame ni xde di tgn aku....
ianye jename ORIENT yg berharga RM 190.....
wlu pn yg POLO 2 aku xdpt tp yg ni pn aku dh bersyukur....

Monday, July 27, 2009

hab!S La ko,SyiRa.......






wahai H1N1, aku geram btl la dgn "ko"....menyusahkan btl!
sbb ko, aku n 1 bilik ni dh kne dmam berjangkit....Yg pembawenye si AIN tu....
Start die la aku dmam, dgn batuk n seleseme yg bg aku sguh2 perit!!!
suare pn xboleh nk kuar, bile ckp je dh mcm suare maknyah tersekat tulang!
yg ina tu kononnye mkn 'si CUCUMA PLUS' belagak kononnye
xkan demam, eloknye 2 hari aku dh lege, die lak penyambung 'warisan' hahahah....
pastu si tomato 2 lak demam.....maksud aku syira la!!!

yg nk jd kan crite, si syira ni dmam pelik ckit,
die turun je katil mlm (23/7) trus amek maker pen aku
conteng lantai bilik kitorg...hahaha if MAK YAM
tau, mesti die hambat kitorg...
yg bestnye syira lukis kartun yg relate dgn tuannye....
kekekekeke
habis riuh rendah bilik tu dgn suare gelak ktorg!
pkl 2 pg baru bolh tido!!!ha syira jgn bocor rahsia tau pen 2 dtg dr sape!!
skrg ni aku rasekan happy sgt2 dok dgn dorg!!!
ni la kebahagiaan kawan yg aku cr!!
it is my new life!!





M3REMP!t vs H1N1....


huhuhuhu.....semalam paling best....aku dpt krete cayang aku, so leh la g kampus naik krete. Yahuuuuuuuuuuu.... nk tggu krete aku sndiri, hujung thn ni bru aku dpt....that is my bday prezen!!! oleh sbb kampus tutup 1 mggu, hari jumaat lg aku dh blah blk kl but aku lek umh sdare aku je....coz nk jln2 dgn my cayang...... mlm tu RM 500 cayang aku habis...mcm2 aku bli.... hari sabtu lak aku blk Segamat lg coz celebrate cayang aku pyer bday n anniversary mak n abh die.....Mmg happening.... Ahad petang aku blk kl smule....kali naik mtr......peh korg bayangkan la aku ni asyik ulang alik KL-SEGAMAT, mau patah pinggang ni ha.... kitorg amek kesempatan ronde2 Melake, pastu ktorg cr lak restoren ASAM PEDAS yg paling sedap.... dh jumpe!!!terangkat habis..mmmm.....walaaaaaaaaaah.... pkl 1 pg baru sampai umh.... letih n sampai aku rase bontot aku ni dh bntuk petak!!!


ni la mtr adk aku yg aku naik lk kl mlm td...MEREMPITTTTT

Ni kt restoren ASAM PEDAS CHE WAH, Melaka....sempat lg nk posing!!!

Saturday, July 11, 2009

tragedi High HILL aku patah!!!!


Nak jd kan cite, kasut ni aku li kt segamat mase nk g mkn dgn nad,syira n ina....kasut kt kedai tu sume murah2... so pe lg kitorg sume li sorg 1 kcuali syira..... nad dh pakai, ina pn dh pakai...yg peliknye sume de mslh....kasut nad n ina putus.... n aku mase g klas last jumaat tu aku pakai la kasut tu, wah bkn men cntek lg...riak la kjap kan even kasut tu murah but nice!!! then aku decide nk ikut nad n syira lek kl nek kete nad la pe lg kan....
sume nye ok n best sepanjang pejalanan kami.....
ha......maka bermula la episod yg bg aku sungguh memalukan....kasut yg aku pakai tu patah tumit kt stesen komuter lak tu kt serdang...dh la org ramai...sume mate tertumpu ke arah aku n kasut tu.........e...mase nk lek xlak die patah kan, mase kt org ramai lak die nk wt hal.... tersembul kuar la yg sungguh 'baik'dr mulut aku mase tu..... c%@*@, s!@*, p#^*@* n mcm2 lg....... mase tu muke aku dh merah padam + nk nangis pn ade la gak kan.....Malu x keruan xkeruan la mase tu....nasib syira ade, die yg cover aku..... Nk xnk aku terpakse mtk tlg nad pth blk tok pjam kasut die......suk..suk.. cedihnye, cayang aku n mama aku sume gelakkan aku.... kisah aku ni di jd kan bhn cite terutamenye si syira tu....hantu btl die ni.....siap ko syira aku lek segamat siap ko............

Sunday, July 5, 2009

SaaT-SaaT aKH!r......

lbh kurang 3 jam pjalanan maka smpai la kami {mama, adk2, n cayang aku} kt Felda Pemanis, umh cayang aku la......aku decide lek Segamat hr Sabtu coz nk pelahap durian kt umh cayang aku la.... ktorg nek kete abh coz kete relly die xhidup lg roadtax....sampai je umh die bakal mak mentua aku dh tunggu dpn pntu....ape lg jmput msuk n mkn la jwbnye... aku ni hntu durian, tgh mkn nasi pn blh tgk durian kt luar umh die... ape lg dgn xsempat2, aku soh gak cayang aku kopek durian tu..... Agaknye nk bls dndam, die leh lak bkk smua durian yg ade soh aku mkn...ERMMMMM.....smpai boncit la perut aku ni ha..... Mlm lak ktorg xtido umh cayang aku tu, tp blk umh sewe aku.....
uhhhhh.... pg td kene bgn awal....cayang aku bwk aku n family g mandi air terjun siut....tiap2 mggu mandi air terjun, kembang bdn aku.....dh la smpai ujn, cian cayang aku...dh la luke xsident die xelok lg....ala ktorg g mandi kat Gunung Ledang jer...... kali ni best gile r...... ade adegan terjatuh la, smpai sakit ponggong aku ni ha... kitorg mandi dr pkl 11.30 smpai pkl 5 tu....yg siannye cayang aku leh tertido kt bwh batu besar... lps smua siap jer, aku drive blk... yg lain berdekur jer....aku bwk smpai Giant coz nk li brg...Tp hampeh brg yg cr tu xde..... last2 aku blk dgn muke sedih...ye la mama n cayang aku lek kl tggal la aku kt cni....ni la cuti n happy2 saat2 terakhir sblum aku mengefull memory otk aku dgn study....