Saturday, June 27, 2009

DuriAn oh DuRiaN!!!!


Ni pengalaman aku mase dok dgn ina waktu intersesi.................. mcm2 knangan yg best kt umh yg baru aku sewe tu....tp yg paling best sgt bile ktorg tringin sgt nk mkn durian......setiap kali ktorg g jln2 xkire la mase g tangkak, g melake, ktorg akn crite pasal durian..... tp 1 hri tu after blk dr class n lunch tmpt biase, ktorg tgk sbelah kdai mkn tu ade lak jual durian.... ade 2 jenis durian kg n durian kawen....then ktorg decide pilih durian kg je...sekilo RM2.50. Aku amek 2 biji n ina amek 2 biji........... blk umh ape lg, xde dh nk salin baju, ina dgn rakusnye belah semua durian tu. Niat hti nk mkn habis, tp ade yg keras lak isinye......so pe lg simpan jap sampai ptg then ktorg kuar g bli brg nk msk bubur durian................. Peh mmg terangkat siut..... dh la termasak byk, ape lg ktorg sedekah wt amal jariah la kt hafiz n mama coz kebetulan hafiz dtg umh nk amek info company yg kne present esknye kt ina............... pastu pg2 lg si nazrul dh gegarkan umh ktorg anta pndrive....dgn xde segan silu die tye bubur ade lg ke x....huhuhuhu klakar muke die. Mmg ktorg dh smpan untuk die pn!! then mlm tu pulak ina mkn byk smpai kekenyangan.... n nk tau ape jd lps tu, korg tgk la gmbr bwh ni........
ina pn tertido bwh kaki aku.......... cian die. dh mcm ank HiPPo je aku tgk.... mgkn terlampau kenyang sgt kot.........heheheheh

HaPPy FaTheR's D@Y aBaH!!!!!


We all love u abh..... ape yg abh dh beri pd kami smua, kami ucapkan terime kasih yg xterhingga.... sgale pengorbanan abh xterbalas dgn kate2 dan wang ringgit......... abah la bape yg terbest dlm hidup akak.......ikut kemahuan akak n manje kan akak sampai akak dewasa skrg.... u r the best father in the world!!!! i love u.....









kek tu Cayang aku yg beli kan.... mase tu aku dh nk blk segamat... blh lg die nk wt surprise kt abh aku..... ni la first time ktorg celebrate hari bape yg smua adk beradik aku ade n abh xmalu nk potong kek......... klu x,mmg ssh nk soh die potong kek!!

Friday, June 26, 2009

BaLek MenGejuT???

sempene hr bape yg jath 21 hb ri tu aku lek...aku lek ari jumaat, dgn tiket bas xder,tompang je la bus tranasional..... sakit pggang aku, 4 jam tu.... sampi je, cik abg tsyg aku dh tggu anta aku lek umh. Aku dgn panas ati trus amek kete abh g banting serang org kt sane..........pkl 11 lbh baru smpai. ape lg kluar ler ayat maki hamun aku kt dpn umh org kan.... xagak2 r dh la pgang brg aku, ade hati nk g gadai lak, dh la fon aku ko amek!!.........syg aku ade limit la wahai zizi oi.......menyesal aku bercinte dgn ko lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! bek aku jge hati org yg betul2 syg aku drpd aku menaroh hrpn kt ko....BODOH!!!.......

ermmmm smbung cite blk....esknye aku xsgke lak mama ajak aku g hr Kuarge Polis kt TMN TASEK TITIWANGSA.....best gak ar kali ni. happening siut...mama habis RM 300 tu shopping,tanpe pengetahuan abh....byk la kitorg bli especially bju tau....




ade mcm polis x..... at least ni la pelapis polis wanita negare yg tersohor....hahahahah. Berangan je lbh kan.....tp ni la cite2 aku. n mama aku nk sgt tgk aku pakai uniform polis..... tp abah aku lak x kasi, die kate adk2 aku leh ikut jejak die....aku ni prmpuan x sesuai.....tp aku x kire nk jgk!!!!! smart x aku pakai baju kemeje terbaru dorg..... siap der name aku lg tau.... jgn jeles yek..



tgk la mama aku ni, ade hati gak la k nek mtr yg lebih besar dr die...........dh la ma, nanti mtr tu trbalek lak kat sebelah tu ha....coz die pn dh xlarat nk posing dh. Tlalu ramai sgt nk brgambar dgn die....... jom kite jln lg....





ni bknnye aku nk bunuh diri tp nk tembak musuh2 aku tu....geram sgt aku la......... if aku dpt 1 ni pn jd la, aku nk bwk lari xblh la pulak, dorg ikat pistol ni siut.... hmmmm klu x dh lame dh aku ni jd pesalah ngr.... ISO tu..........

Monday, June 15, 2009

mY LiFe WithOut u






sabtu ri tu aku g medical check up kt ampang...... org yg sepatutnye ade, tiade d sisi aku.... aku rndu sgt dgn die, nape la die wt aku mcm ni n nape la aku telalu rndu sgt kt die..... ape slh n silap smpai u hukum i mcm ni....... aku g medical check up tu, keputusan yg hmpe aku dpt. Nk xnk kne brgantung dgn ubt lg.... ssh la hdup mcm ni.... but pendorong hidup aku sentiase di sisi aku, itu la Mohd Nurie..... org yg penah aku syg dulu. Die la penguat semangat aku, jge mkn minum aku, sntiase igtkan aku schedule ubt2 aku..... bila dh jd mcm ni i rase ade ape lg dgn mengingati u, sedangkan sbelah diri ni dh ade org yg menyayangi i sepenuh hati......... mase u skt i jge, but bile i dh jd mcm ni u ntah ke mane....... thanks a lot!!! sekarang aku meniti hari2 yg akn merubah hidup aku, hari2 yg secerah Matahari n seindah warna Pelangi.

Wednesday, June 10, 2009

InDaH LaRa HiDuP iNi




dh lame aku xlayari bahtera blog aku ni.....mgkn kah aku merajuk hati??? ye aku bawa hati aku yg lara pergi jauh dr org yg aku sygi untuk tenangkan pikiran aku....... byk kisah duka aku sepanjang 2 bulan ni.....sekarang hidup aku dh byk berubah... aku dh kenal ape tu kawan n ape tu teman sejati....dan ape tu cinte yg berbeza dgn hya kasih dan sayang.....smua pengalaman pahit aku selame yg aku tempuhi ni mengajar aku erti kedewasaan n mematangkan pemikiran aku.... sekarang hya air mate menemani aku.... namun aku tabah kan hati. kesal mmg kesal, hatiku tercalar,xsiapa inginkan ia terjd.....

oleh kerana terlalu kecewa dgn org yg aku sygi aku decide utk gantung 2 paper final exam utk cr ketenangan, nasib aku ade mama yg memahami ank ini, die la yg jd penawar duke aku n die la yg menjadi tempat menangis dikala smua org lena diulit mimpi. terime kasih mama. mgkn org tu happy dgn buat aku mcm ni tp ape2 pn aku pasrah ape yg dh terjd...........siape n di mane kesilapannye biar la Tuhan saje yg tahu......sekarang aku harus tempuhi situasi hidup yg amat sukar namun aku bernasib baik adenye kasih syg n pendorong utk aku teruskan kehidupan ni..... Mohd Nurie, die la lelaki yg masih berada di sisi aku wlu pn kami pernah terpisah angkara kwn sendiri!!! terime kasih abg kerana jge syg sakit kt hospital dulu n beri semangat mase syg down gile dulu.

sekarang aku wt Intersesi, aku masih x pulih lg dr kesakitan. namun aku akn menceria kan suasana agar smua kt sekeliling aku gmbira. wlu pn xde semangat untuk belajar lg, aku bersyukur msh ade lg mber2 yg support aku dr belakang. 10Q u all............ nk xnk aku mesti hbs kan intersesi ni....

dlm aku berduke, mama sentiase mceriakan hdup aku. die la ibu yg paling best di dunia. mama hadiahkan aku kereta viva n sebentuk cincin emas sempena birthday aku........hanpir menitis air mate ni bile kenang kan kembali, yg mama begitu menyayangi ank perempuan tunggalnye ini. ok la nanti aku cite lg if ade mase................. ariozzzzzzzzzzzzzz