Sunday, March 22, 2009

QueeN de' Ice BerMaharaJaleLa....

ni crite mase bday aku last year 20 nov 2008.....kebetulan cuti sem..... si die celebrate aku pye bday dgn ajak aku g Sunway Lagoon..... peh best gile xterkate..... only die n aku....hehehe xder sape2 ggu.... malangnye gmbr kt dlm sunway x blh amek coz sume brg2 kne letak dlm locker..... hm.... nk wt cam ne kan,kan,kan,.......Dr pg sampai la ke ptg tu pn xpuas.... die amek all park,so sume la blh try.....huhuhuhu....but pg ktorg main ice skating kt Sunway Pyramid Ice dlu..... Erm aku bkn la nk kte terror but first time main hye skali due je jatuh coz dr kecik abh aku dh ajr main bende tu, berbnding dgn si die tu asek tergolek mcm buah nangke busuk jatuh......hahahah...mmg puas n happy gile...basah gak la bju ktorg ble dh jatuh kt ais tu.... Dh tgh hari ckit baru msk dlm Sunway main team n waterpark lak.... hmmm aku try sume, smapai ade terbalek2 bdn aku, advnture gile lah.....n sampai dh xder suare aku jerit..... Mmg best hadiah bday aku kali ni dr si die.... n bkn tu jer die hadiahkan aku lg, gelang kaki silver yg besar lak tu..... thanks syg....

Thursday, March 19, 2009

BeRanGan Jer!!!!


actually ni bkn pic aku bertunang or kawen.....ni saje2 je aku pakai baju kawen makcik yg owner umh mase aku dok luar part 2 dulu..... saje, biar la berangan dulu kan sebelum jadi kenyataan...... aku amek pic ni dgn dila skali n photographer ktorg ana la sape lg kan...... byk la baju salinan pengantin dlm blk ktorg dudok 2..... ape lg try la sume kan.....mase tu syok habis xterkate la...hahahahah

Tuesday, March 17, 2009

BeNganG + $hUker!!!!

ni la yg slalu si die mrh + bengang gak la dgn aku....... sebab ape????cbe la teke...................ala senang jer bile nak kuar je g mane2 even nk g jln dekat2 pn aku akn amek mase 2jam make over aku pye diri.....huhuhuhu.....start dr hujung rambut smpai hujung kaki......x termasuk pakaian lg....aku akn gosok bju2 yg aku ser n pakai n kadang 5 or 6 pasang but yg nk pakainye 1 jer.....hahahah.......ni la habit yg orang xtau pasal aku.....

pic sbelah ni erm brg2 yg aku gne seharian termasuk nk g kuliah.....kebyakkan ader yg si die sponser n mama aku bli kan. But ade 1 eye shadow yg paling aku syg. tu si die yg bli kan eye shadow brand M.A.C...... korg tau kan betape mahalnye bnde alah 2 wlu pn kecik jer.....if aku just gune yg xder la mahal sgt n xde duit pn nk pakai yg mahal2 mcm tu,just gne maybelline, silkygirl n In2It je.... ke mane saje aku g aku akn angkut smua bnde2 ni skali tp if g kuliah x lah..... gilo la tu............ actually ade lg kt umah mama aku...heheheh, ntah la rase2nye jahanam la duit bakal hsband aku nanti,kne bli brg2 aku ni..... blum lg korg tgk blk aku yg byk almari baju.... kat umh sewe ni je dh 2 almari..... n kt umh mama aku ade lg 2 almari besar yg pnoh dgn baju2 aku....ni la punce bg aku penat utk kmas bju n brg2 aku... ari ni je dah 2 kali aku kmas blk aku kt umh sewe ni.......aduhhhhhh.......loteh gilo...... but letih aku akn hilang if aku wt "make Over" muke aku kt BaNtaL BuCuk aku!!!eheheheh tp xder la sampai ade 'peta' ek.......
ni la BaNtaL BuCuK aku...... aku pyer spongebob..... ke mane aku g aku akn bwk...... tp klu nk blk umh fmily aku kt kl aku xbrani la bwk, silap2 ari bln kene lempar tong sampah oleh mama aku..... coz mama aku kte akn buang if die jmpe.......heheheh, so xbrani la n biar jer lasam dlm blk ni.

Saturday, March 14, 2009

time$ tO pL@y WitH Datin S n Datuk K!!!!!



petang td aku n DilA g Segamat jap......biase la g bli brg ckit, g bayar duit broadband aku yg tertunggak cOz abah aku lupe nk bayar, sampai kne block la kejap kan.........n shopping..... after that, ktorg dh tgk pkl 12 lbh so ape lg nak2 tgk McD lak kt c2,hmmmm balun je la coz mase 2 adlh yg paling murh....ala korg pn tau kan.... ape lg ktorg mkn dgn "rakusnye"hahahah lapor la kte kan,kan..... wlu pn burger nye kecik, tp mengenyang kan!!! sampai buncit la gak perut aku ni......... N lg 1, cbe kOrng tgk sOs 2, actually ktOrg Sbenarnye hantu sOs, but aku ser aku jer kOt, dila 2 tak.............cOz yg g Ameknye aKu....hahahaha..... balek jer umh.....ape lg yg blaku, proses ktorg pye dapur la.... ri ni Dila nk mkn Tom Yam....so die dh g bli brg. Pkl 2 lbh ktorg pn bermain la dgn si Datin Senduk n Datuk Kuali........kletang kletung bunyi ktOrg msk..... AH.... wT pe nk hiraukan org lain asalkan ktOrg dpt melantak...... but ade yg xcukup, daun limau purut xder, dila pn bedal la limau nipis...................mmmm hentam saje la dila oi..............but sedap tau............. biase la kt area Jementah ni ssh nk dpt, ni smua area cine.... mane ade org jual, klu nk kte tanam lg la xder...... ape2 pn tom yam hasil dr tgn cek pe'ah n cek senah ni terangkat habis......kaw pnye pedas sihhhhhhhhhhhhh..............

wHaT'$ wronG With uR haIR mY dEar...............

actually i am sorry My De@r!!!! i post this cite kt bloG u.......just shuke2 jer..... korg yg suke g kt bloG aWEk aku ni,klw kOrG nK Tau dier ni ske sgt melaram..... baru2 ni dier potong rambut lg......dh elok2 pjG sMpAi kT PinGGang p potong lak,nAsib baik la ckit jer dier potong, klw x, aKu dh KeRat kPale dier...... xckup lg dier blh Wt REbonding lg!!!! wAhaI mY dE@r u dah cntek la, syg.....u already beautiful in my Eye...........

ni posing dier after reBonDing Rmbut.....dier terInGIn nK mKn cokLate Yg bentuK LuV......sO tERpAKSE La aku P cri....... Day by Day aku Dh tgk dier ni dh Sbijik Mcm aNk cine.....Ske Sgt Wt rambut Mcm 2....... Yg sBeLaH kANAN ni lak dier wt RmbuT CuRL..... dh mcm2 JeNis Trend RmbUT aku Tgk My LoveLY Ni gaye kan..... kadang2 smpai aku dh XkeNAL...... If KORG, msti pENIng Kpale kan?????? but yg paling aKU SUKE sgt kt pic dier yg pakai BjU kURUNG N rMbut pjg kt bwh Ni..... AyU sGT........

Actually, bYk gile pic dier yg sKE poSING2 NI kt aku.... koRG bLUM tgk g pic dier tgh mRH, Tgh monyok......tGh Geram...... Mcm2 lA......pic yg PaKai Bju Orange 2 MaSE dier UmUR 18,cute x???? huhuhui......yg pic PAkIa Sun Glasses 2, gmbar dier yg paling Rugged...... dh Mcm Ank CiNE jer........ wLw pn sifat dier ni Kdg2 Degil n Xdgr ckp Org Lain, but she still a good listener when person around her in trouble..... this is y i like u, yana..............



Thursday, March 12, 2009

ye$!!! dapat lg...........




huhuhu...btambah lg koleksi aku......yg ni boy aku yg bg mase ktorg g jln2.... aku pn xjangke la die akn bg,ble masuk je kt dlm pusat teddy bear kt Jusco, trus die suruh pilih teddy yg ade couplenye skali..... so sweet!!! mase tu xterkira happyne aku.....teddy ni tgk je kecik tp hargenye mencecah rm 6o tu. Siap buat decorationnye lg..... So dh byk la teddy kt bilik aku....bkn saje kt blk umh sewe ni je yg byk,kt umh mama aku, dlm blk aku dh penoh 1 katil, smpai mama aku perli xpayah lg aku tdo ats katil biarkan je teddy bear aku je yg tido........(sedih sihhhhh kne perli) sem lepas pn aku de dpt teddy bear gak
.... namenye ciecie.... yg ni same dgn dila...saje je ktorg bli same,so scare xlgsg ble gadoh ke ape ke,ble tgk teddy tu sejuk blk la hati...kahkahkah

Tuesday, March 10, 2009

$uRpri$e!!!!



hari khamis ri tu (5 hb,mlm) aku blk kl lg dgn adk.......kali ni cuti 4 hari....syok habis..... sampai je kt pudu abah amek coz si die tu wt aku baran n sakit hati.....! but esoknye dh ok. Dh sebulan gadoh n xbhubung....tup...tup esoknye die dtg dgn bwk aku bunge....so romantik! aku pn tersengeh2 la kan depan mama n abah aku..... sempat dorg amek gmbr lg.... sepanjang aku cuti ni laptop aku sentiase la xde kt tgn aku.....abg long aku dr awal lg dg ceko aku pye laptop, die tu mmg hantu internet. Pantang aku blk je, msti die bwk lari,so xsempat la aku tulis blog aku...... N ade lg 1 crite, aku ni mmg dh kempunan nk pakai inai, cari kt segamat xnampak la pulak tempat org lukis2 inai mcm kt kl 2...... ape lg hari Ahad aku perap si die g JLN MASJID INDIA, KL semata2 nk wt inai kt tgn aku ni...... hahahah akhirnye hajat aku termakbul gak!!! aku just wt yg simple pye....tp nti tgk la aku kawen, penoh 1 tgn aku nk wt...hhuhuhuhu(gatalnye). aku dr dulu mmg suke pakai inai..... klu dulu makcik aku la rajin wt kan utk aku, xcukup kt tgn, kt rambut aku pn makcik aku lumur kan inai...... but dh besar ni, dh xde mase nk pakai..... ape pn kali ni happy gak la cuti kt umh wlu pn ade something yg menyedihkan berlaku kt aku yg xdpt la aku critekan kt cni........

Saturday, March 7, 2009

DoN't StOp Th3 Mu$ic,lalalalala!!!!!

skrang ni dh jd tabiat aku n dila.....klu tension je kuar g sgamat, karaoke...... ktorg ikut kpala gile ktorg je.....klu ktorg ser nk wt something trus je wt....huhuhuhu....

ktorg g karaoke ni lpas "dikecam hebat" mase presentation Channel Management 3hb ari tu....bengang bukan meai kepalang lg la kan.... so lpas je aku mghabiskan duit kt Giant beli make up, aku n dila trus g karaoke kt segamat... bayang kan la ktorg dok Jementah blh g segamat semata2 nk "puaskan hati"...... mase ktorg nk g 2 ade mamat2 125 ni follow kt blakang.... Ape dorg ingt ktorg ni minah bohsia....!!!! xmain la....Low class.....!!! aku n dila wt xtau jer dgn dorg ni, lg aku gelak n mainkan dorg lg la ade.... kjap aku bwk ke tgh kejap aku bwk ke tepi......saje jer aku wt mcm 2..... dorg x follow ktorg lg lpas ktorg melencong jln g bustand. Mlm 2 ktorg balun 20 lagu....pecah ank tekak aku. Ade la gak part2 yg aku nangis! sedih la konon..tp best gila sihhhhhhh...... smpai umh dh pn pkl 12 mlm.... ape lg tido je la beb..... but aku xtido, study ape yg nk present esk harinye.... huhuhuhu....

Thursday, March 5, 2009

bergelumang dgn presentation.....!!!!

mggu lepas 3 & 4 hb mmg gile2 memeningkan kpala aku..... 2 hari presentation berturut2.... pd 3 hb kene present study case channel management....huh, wt prepare smpai ke pg,smpai aku kne migrain la.... Tup..tup kne bantai kaw...kaw dgn lecturer 2. Die kte xprepare la xitu la xphm soalan la, xini la...mcm2 lg la. Hmmm aku ser, group ktorg kot paling teruk.... hmmm aku, ja n dila redha je la coz ktorg dh present sehabis baik.... tp ade la si mamat ni punye lancang mulut die, ckp ktorg akn repeat lg utk channel sem depan! wlu pn gurau tp agak2 la kan......


Ade lg 1 presentation pd 4hb yg ni xla m'gabrakan aku....coz presentation kali ni bentuk forum..... present utk subject CTU....group ktorg gabung dgn group nita..... kali ni presentation best la gak....smuanye enjoy wlu pn aku nampak smuanye ngantok termasuk la lecturer kami.... ye la kami present mase lunch hour,smuanye msti la baru je pas mkn so mengantok la kan!kali ni kami pilih tema unggu. so 1 hari 2 kami jd purple ladies...... lepas presentation sempat gak la amek gmbr aksi2 yg korg lihat kt bwh ni.....


Monday, March 2, 2009

SiaPa D'sbalek NaMe Noor Sofia Leana Zullkaflee





mesti korg nk tau kan pe sbenarnye aku nk cite kan..... aku ni xla segah mane pn mcm asraf sinclare,fasha sanda,wardina, n artis2 lain yg mix.....wt pengetahuan korg aku pn mix gak...... (ups aku bkn nk riak tau tp saje2 nk crite utk penohkan post blog aku ni je......) Abah aku dr keturunan cine.... nenek aku asal dr Kuala Selangor. Drpd mkcik aku crite dulu moyang n ats2nye lg, kerje kt lombong bijih area sane.... korg mesti tau sejarah kan mcm mane dtgnye org cine yg bkerje kt lombong bijih btl x? tp malangnye aku xla ikut belah abh aku.....klu x mesti kulit aku dh putih gebu n pehhhh mesti cun gile pye.....hehehe... kulit aku ikt mama aku, sawo matang yg asal keturunan dr siam..... yg ni aku xdpt crite lanjut coz mama aku pn xtau scare mdalam.... harapkan mate aku yg sepet ni je la aset aku..... aku jeles dgn spupu n makcik2 aku, smua sejibik mcm cine....tp aku bersyukur la kan sebab Allah kurniakan aku rupe paras yg sempurna.... Alhamdulillah..... ade 1 lg korg xtau disebalek diri Noor Sofia Leana Bt. Zullkaflee ni..... Aku pn ade lesung pipit yg xbrape lesungnye....hehehehe (lesung batu kot) yg ade kt tepi dagu. Hya org yg tatap muke aku n perasan je blh nampak........ pelik kan,org lain lesung pipit kt pipi, aku kt dagu lak. but nk wt cm ne dh terciptenye diri ku ini sebegini...cewaaaah!!! p/s: bknnye perasan n syok sendiri tau!!!


Sunday, March 1, 2009

jom heboh...heboh....!!!!!

semalam pg2 bute lg aku dh g merempit dgn dila..... kemane cbe la teka? JOM HEBOH!!! Pkl 10.30 ktorg dah smpai kt sane. biase la 2 rider bwk kan. N due2 minah rempit so dlm mase 1 jam suku ktorg dh smpai
kitorg kat sne ape lg teruje gile,mane xnye first time smpai dgn keberanian drive sendiri.....aku pe lg shopping la.... dila die xbeli ape2 coz die kte nk saving.....em....ktorg lame lepak kt booth wanita hari ini tgk mcm2 gaye personality tv 3....especially si ifa raziah n maria tengku sabri...rupe2nye dorg ni gile2....happining habis.....


lepas je jln2 aku n dila pn kelaparan gile2 so ktorg msk kt dlm MITC cr gerai mkn......hmmm ni lg 1 hal mknan dh la tawar, mahal lak 2...nak xnak kne mkn la gak.... ktorg mkn nasi ayam n laici ais, 2 pn dh mencecah RM11,cekek drh btl la dorg ni.... blh dikatekan aku g Melaka ni hbis RM 100.....HEHEHEH

pkl 1 ktorg dh decide nk blk....tp bkn la nk blk Segamat tp nk jln2 kt Air Keroh..... biasela bak kate org, sambil menyelam mnum la air.... ni cerite yg aku plg geram....baru je nk gerak ktorg tgk tayar mtr dh bocor!!!sakit hati btl xterkira la...... kebetulan Nazrul blk umh die kt Melaka, so terpakse la mtk tlg kt die dtg kt MITC..... sori r Naz ktorg sshkan ko...... Naz ni ok die xpernah mtk ape2 bile member mtk tlg...die ni bagus..... ups....ni bkn nk mengampu ek but pkare btl.Klu korg knal Naz ni msti korg tau perangai die ni..... dr pkl 1 sampai pkl 4 ktorg tgu naz "pulihkan" blk tayar mtr aku 2...... dgn hjan ributnye, ksian lak kt Naz..... sepanjang ktorg tggu 2....aku rse dh byk terkumpul dosa2 mengumpat org, mengutuk org, memaki org yg dengki bocorkan mtr ktorg 2, n mcm2 la..... melalak kt tepi jln pn siap ade...dh bkn mcm gadis ayu mse baru2 ktorg dtg td. Rase tensionnye bkn main kepalang lg... baru je nk enjoy dh jd mcm 2.....dh nasib badan!!!!!








lepas smua dh siap..... ape lg mrempit lg la ktorg.......trus gerak ke destinasi yg dirancang...... Jom Air Keroh!!!! first ktorg g tempat yg sde kreta lembu 2....aku ajk dila naik but dila kte xde duit. so just bergambar je la....hmmm pn jadi la kan!!! ktorg jenoh berlari2 bile ade krete lembu yg bwk pelancong dtg dkt ktorg....aku ape lg terjerit2 r tkut!!!! lembu dorg ni bkn calang2,besar gile... aku tkt je silap ari bln make xblk la aku n dila. mane xnye klu dh lembu 2 "bkenan" kt ktorg, n tnduk ktorg, blh cdere parah hooo....... lpas posing je kt krete lembu, dila nk g Zoo lak. Ye la die rindu kt member die dlm 2....huhuhuhu..... aku x larat jln kaki coz kasut yg aku pakai mbuatkan kaki aku melecet! so ktorg just naik kretapi yg disediakan dlm zoo.... best gile kali ni trip ktorg...hilang sgale masalah....n secare tdk langsung aku n kakak aku ni smakin rapat.... only yana n dila.... xde sape yg ggu!!! mcm2 posing maut ktorg rakam .tp x blh dpertontonkan kt dlm ni..... hehehe bahaye!!! ktorg sampai umh dh pn pkl 7.30 mlm...... penatnye xterkate lah kan.... dgn redah hujan lg but smua ni kenangan terindah wt kami n akn kami kenang sampai bile2...... n jgak la keje gile kami. Lpas ni xtau ape lg akn kami wt.... korg tggu je la n jgn lupe slalu ke blog aku, k......