Thursday, February 26, 2009

mlm pesta muda mudi!!!!






mlm td adalah mlm yg terindah wt aku.....wlu pn xseindah mane la..... aku blk je ptg smalam dh mcm2 aku dgr cite..... bertambah lg kusut kpala aku. Dah la aku baru je blk dr Klang jage boy aku skt,dgn xtidor lg, dh lak aku terdengar cite pasal tiru meniru 2 lg....ckup2la,jgn dipanjang cite lg..... jgn di tegakkan benang yg dh pn basah..... ok. Mlm td disebabkan tension teramat sgt,aku decide dgn kwn baik aku yg merangkap kakak aku jgak la kan,g ronde2 segamat wlu pn ktorg tau hari hujan n byk lg xsignment kne wt..... tp nk wt cm ne kpala dh semak dgn mslh!!! sem ni aku rase kan sem paling teruk.....dh xmcm dulu,kwn dh pn jd musuh, n musuh dh pn jd teman seperjuangan,,,hmmmm ntah la!!! aku bwk dila n adk aku g "merempit" kt dataran....lepaskan segala keluh kesah kt sane.....buatkan diri happy kt sane dgn merakam gmbr2 ktorg..... ktorg dh xmampu nk pk dh....mcm2 dugaan yg dtg....ingin je aku bwk diri if xpk kan mama n abah aku yg nk tgk kejayaan aku!! mcm2 aku n dila bualkan, then aku ajak syira n ina g karoke.....aku n dila balun 14 lagu,sampai pecah ank tekak ni melalak......best sgt2. Hilang la ckit tension ktorg ni...... gelak ketawa same2, nak menangis yg xmenjadi pn same2.....heheheh.... bg aku kwn adalah segala2nye..... baik atau buruk kwn adalh teman di kala susah n senang.... hidup di perantauan memerlukan teman di sisi kita....utk tempat berkongsi suke dan duke.... tanpa teman blh ke kte hidup? mgkn sesetengah korg akn kate blh, tp pk kan la andai hawa dicipta utk adam utk menjadi teman, ni kan kite. So pk la sendiri di sebalek yg tersirat ni..... aku n dila dulu pn perang teruk gile2 but last ktorg msh lg bersama mcm adk beradik..... benda yg dh lepas 2 biarla ia berlalu, andai ia berpanjangan xder untungnye bg kite,sebaleknye kite yg akn rugi kerana hilang kwn!!!! pk kan la..............







Sunday, February 22, 2009

malaikat mu......



Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan kedunia...Dia bertanya kepada Tuhan : "Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi,bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.""Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia""Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?""Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara.""Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"" Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana carakamu berdoa""Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?""Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya""Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi""Malaikatmu akan menceritakan kepadam mu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu"Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan : "Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?""Kamu akan memanggil malaikatmu itu: " IBU "Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjangmasa..... Dialah sesatunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat....

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang membesar...sesungguhnya Syurga itu dibawah telapak kakimu...

1 minggu sakit jiwa

1 mggu dh berlalu.....test ni sebenarnye memenatkan aku....kene mengadap & mentela'ah buku...if kira2 aku suke la tp ni kne la bace buku yg tebal2....byk la peristiwe terjadi mase aku part 4 ni.... ntah macm mane mase test IM, PM Kamel tangkap budak2 meniru...... hm...dh pulak terkantoi.Ape lg mengamukla PM Kamel tu.... hbs sume lecturer tau.... yg malunye ktorg la gak kan....

but bende dh jd nk wt cmne... redha je la.... yg paling aku tension hr last test.... hari khamis ari tu,dhla ptg ade test Marcom,mlm sambong lak test eco.... mane x tention, 2 test serentak.... minggu tu plg mencabar wt aku.... dh la mlm lepas test tu aku n dila
kelaparan,cr kedai mkn sume tutup...dorg ni mentang2 la malam jumaat, nk tutup je tahu..... ktorg mlm 2 mkn je la burger...... cedih sgt...
mlm 2 gak la aku gdoh dgn smua org.... ntah la aku ni.... ske sgt bad mood.... but aku dh der penghibur lara baru....tp aku pn xblh nk ckp lg sejauh mane hbgn ktorg....byk perkara yg aku kne pk lg....
sumenye membuatkan aku tension!!!!!

Tuesday, February 10, 2009

ke mane perginye lelaki ek..........



Wanita kini menguasai 60% dari jumlah penuntut universiti di Malaysia dan di dunia.Adakah lelaki kini kian bodoh?Bukan saja di universiti,wanita kini menguasi sektok industri.Kebanyakan kilang di Malaysia jumlah pekerja wanita melebihi pekerja lelaki.Apakah pertanda lelaki kian malas?Sebagai artis juga kini kian ramai wanita menjadi pelakun dan penyanyi.Lelaki mungkin kurang berbakat ?Dikelab malam dan disko juga pengunjung wanita melebihi dari lelaki.Lelaki kini mungkin banyak berjemaah di Masjid?Hakikatnya, lelaki x berapa suka kos yg d ambik oleh wanita, contohnya it, banking, account, social science, n banyak lagi. Tapi pegi kat mana2 U, kalau nk tgk lelaki ramai, pegi jer lat Fakulti Kejuruteraan, kat sana lah kaum lelaki berkumpul.. n bukan kt pusat serenti jer.... Lebih2 lagi sekarang nie keadaan wanita lagi ramai dari lelaki dah x available kat ipta kejuruteraan mcm UMP, UTHM, UNIMAP, dan UTeM kt melaka tempat dimana saya menuntut.... Kat sini, lelaki lagi ramai dari wanita... kalau x percaya masuklah pegi utem dan tgk sndiri.... Lelaki sendiri pun dah rimas sebab asyik lelaki jer yg ada kt merata2..... Kesimpulannya, kos yg diminati oleh lelaki tidak seluas kaum wanita..... . N faktor2 yg lain mungkin boleh di ambil kira tapi tidak setepat yang dijangkakan....
salah satu faktor kenapa perkara ini terjadi, lelaki lebih suka bermain-main diperingkat awal... bila dah masuk peringkat dewasa barulah mereka sedar akan pentingnya pendidikan... kalau dilihat dari segi kematangan.. pertumbuhan wanita adalah lebih dahulu berbanding lelaki... mengikut teori perkembangan maslow... tahap perkembangan dan pertumbahan adalah berbeza-beza

Monday, February 9, 2009

mengabiskan duit je..................



hmmmm.....msk ni dh 3 kali aku wt posting ni.... geram la.... aku lg geram bile hset baru aku yg xdan 1 month, dg kene hntr kilang die blk.... aku bli fon 2 (sony ericson k850i) coz trade in aku pye N73 aku yg slalu hanging..... tp sedih la kne tggu 3 bln bru blh dpt blk.... sedih kan... suk..suk..suk...

ni fon yg baru aku angkat....ok lakan... sementare nk tgu fon aku.... aku dr pakai 3, trus jd 2.... sakit ati btl.... mane xnye... ari 2 hset motorola v3x aku msuk air.... ni puncenye g merempit dgn adk aku la.... ktorang dh bungkus dgn plastik but still msk air gak...... bkn setakat tu je... blk je dr "membuaskan diri", aku trus je g toilet, sbb dh "xthn" aku lupe nk letak fon 2, ape lg "slupppppppp" msuk la lubang tandas.......... ape lg 1 umh aku dgr aku jerit!!! hmmmm ape nk wt aku amek then sinpan je wt frame je kt umh coz nk baiki pn xpulang modal........... ape la nasib aku hari tu...

sebuah tangisan




Air mata..
Dikala kita gembira dan terharu ..
Kesyukuran yang tidak tergambar..
Dengan anugerah kurnian tuhan ..
Bergenang di kawah mata ..
Lalu menitiskan air jernih..

Air mata..
Dikala kita lemah..
Menerima sebuah musibah ..
Seketul daging berasa keluh kesah..
Sekuman masalah bagaikan dihimpit dunia ..
Lalu air jernih itu menitis lagi..

Air mata ..
Kuasamu mengagumiku..
Pastinya Penciptamu Maha Berkuasa..
Kesucianmu begitu bernilai..
Bisa menyelamatkanku dari azab api neraka..
Insya- Allah,..ameen.

Saturday, February 7, 2009

jiwangla pulak..........

Madah Cinta

Sesungguhnya percintaan itu amat mudah,
namun pengertian cinta itu amat dalam maknanya.

Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan,
tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan, manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.
~ Mahatma Ghandi

Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang,
dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat.
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita?
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.

Melihat kebahagiaan orang yang dicintai
adalah satu kebahagiaan buat diri kita
juga walaupun hanya mampu dipandang dari jauh.

Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain,
dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata:
aku turut bahagia untukmu.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba.
Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.
Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga.
Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga.
Tapi apabila kamu cuba menutup matamu dari orang yang kamu cintai,
cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan
terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

Friday, February 6, 2009

bile aku nk kawen niiiiiiiiii..............


ari tu aku g kenduri kawen member aku,.....dh nk kawen die ni.... sebelah ni pic die r...aku knal die dr aku form 3 lg...klu x aku jd cewek die dh...ye la dulu aku ni gmok ckit, ble dh lame x jumpe die pn terkezut tgk aku dh slim...... die kte menyesal x tackle aku dulu.....hahahaha "ko dh terlmbt la nan, sedor ko 2 dh kawen r..... bini ko pn cantek gak"... tgk ble korg senyum, terserlah gigi 'rabbit' korg yg same 2....hehe jgn marah ye nan klu ko terbace ni lpas je g kenduri nan aku trus ikt mama g KLCC bwk paksu jln2. first time r aku turun KLCC pakai kebaye....mcm prmpuam Melayu terakhir la pulak..... malu pn ade tau x! blk je aku trus tdo,pnat sgt. adk aku kte dh mcm anak dugong tdo je ble die tgk aku membute......
yg lagi 1 tu, kawan aku gak....kwan kamceng aku ni... mane2 ktorg berdue je...Mmg mcm belangkas tau.... comel x aku n die???? die terpakse pakai tudung, husband die srh... aku teringin gak nk naik pelamin.Bila la time aku lak ek???!! Aku nk wt yg lbh grand, bior pokai duit bakal husband aku nti.....Ye la kawen hye sekali tau... n last post, nan n ita,i hope ur guys happy n not fighting always tau. UTK mIRA PN SAME jgn melawan ckp husband tau!!!....n ble dh dpt ank nti jgn lupe bg tau...k smpai kt cni...daaaaaaaa




( ha aku nk bg tau korng gmbr yg mcm pudar 2,gmbr kawen mama n abh aku)

muncung.....nk kene ikt ke tu....


mase bosan mesti muke aku mcm ni.........bak kate mama aku, mulut aku tu muncung n sampai boleh nk ikt.......tmbah bosan lagi klw ape yg aku nk xdpt.....Mula la che' bebai............gmbar ni tunang aku yg amek mase ktorg kt Genting......biase la penat then mual nk muntah pn ade......mcm lalat dh.... Mase2 mcm ni jgn la nk tegur aku...coz silap hari bulan aku 'sembor' org yang tegur aku tu.....Tp klw ade org pandai wt lawak bodoh dgn aku, blh la aku gelak...n lupe yg aku tgh bad mood... ssh la husband aku nti....hehehe. lg 1 klw korang nk tgk muke aku mcm ni....ha time aku,gadoh dgn bie aku....muke mcm ni n tgn aku mula nk mencubit org...ntah2 bintang scorio mmg mcm ni kot ek.....aku nk nasihat kan sape2 yg nak cr or dh dpt awek or bf yg bintang scorpio tu sabar2 je la n jge diri korg drpd terkena 'sengatan berbisa' drpd scorpio girl or scorpio boy ek....

Thursday, February 5, 2009

berSMS dgn pantun lawak....

kalo aku tangkai ko daunnye,
kalo aku aur ko tebingnye,
kalo aku kumbang ko bungenye,
kalo aku langit ko buminye,
& kalo aku tarzan ko le beruknye....

Al-kisah
SEEKOR ANAK KAMBING,
BERTANYA PADA IBUNYA.......
"ibu kenapa semua kambing ada bulu
dan kenapa bau kita busuk....."
LALU SI IBU PUN MENJAWAB.
"tak mengapalah anakku
org yg bace msg ni lg busuk....."
TAK RETI2 NAK GI MANDI…
ASYIK TENGOK HENSET Je

katak pisang katak puru,
adakah katak & pisang sepupu?
jangan perasan atau terharu,
bukan nak ucap kata rindu,
cuma nak ucap selamat malam to U.......

kpd penerima sms ini,sila laporkan diri segera
ke hospital bahagia dengan tenang…

pesan atok nenek kite.........

Melebatkan tumbuh rambut
Potong pokok pisang dan batang yang tertinggal itu
dibuat lubang di atasnya seperti tempurung. Pagi-pagi esoknya bubuh bair yang
betul-betul sejuk ke dalam lubang itu dan dibiarkan beberapa minit.Kemudian
terus ambil air dari lubang itu dan digosokkan ke atas kepala yang botak.Buatlah
sedemikian setiap hari
.


Menghilangkan kesan jerawat
Basuh muka dengan air kelapa muda.Biarkan air itu di muka selama-lamanya 1 jam dan biar ia kering sendiri tanpa dilap.Kemudian cucilah dengan air sejuk.


Bulu ketiak
Cari ubi kunyit dan kapur sireh.Cabut semua bulu ketiak anda dan celupkan ibu kunyit itu ke dalam kapur sireh dan gosoklah pada ketiak anda sehingga rata dalam beberapa minit dan kemudian basuh.


Gatal Kulit
Ramai di kalangan kita yang mengalami gatal-gatal di bahagian kemaluan terutamanya orang perempuan.Anda mungkin berasa malu hendak berjumpa dengan doktor.Sakit ini tidaklah teruk sangat tetapi mendatangkan rasa kurang senang kepada mereka yang menghidapinya.Sakit ini boleh diatasi dengan menggunakan daun sireh.Carilah sesikat daun sireh mengikut ukuran sendiri.Daun sireh itu direbus dalam periuk.Biarkanlah di atas dapur sehingga mendidih.Ambil 2 gelas air rebus daun sireh itu untuk diminum pada sebelah pagi dan petang.Sementara air yang lebih atau tinggal dalam periuk pula digunakan untuk mencuci setiap kali selepas membuang air kecil.Jika diamalkan dalam tempoh 2 minggu, rasa gatal itu akan hilang secara beransur-ansur.


Menghilangkan Bulu Ketiak
Ada petua yang tersendiri untuk menghilangkan bulu ketiak daripada tumbuh.Caranya cukup mudah dan bahan-bahannya amat mudah didapati.Apa yang anda perlu cari adalah ibu kunyit dan kapur sireh.Bila ubi kunyit dan sireh telah diperolehi anda dikehendaki mencabut semua bulu ketiak anda.Selepas itu celupkan ubi kunyit ke dalam kapur sireh dan gosoklah pada ketiak anda sehingga rata dalam masa beberapa minit dan kemudian hendaklah dibasuh.Lakukan perkara ini dalam sehari mengikut suka hati anda.Pada gadis yang belum tumbuh bulu bolehlah mencuba cara ini, bagi menghalang bulu ketiak daripada tumbuh.


Ubi Kayu Ubat Sakit Gastrik
Gastrik satu penyakit yang tidak disenangi oleh kebanyakan orang.Dalam perubatan tradisional orang-orang kita,bagi mengatasi sakit ini amat mudah,bahan-bahannya amat mudah diperolehi.Cara mengubat menurut orang tua-tua kita dahulu, ialah dengan mencari ubi kayu yang masih segar (masih muda).Dikupas kulitnya dan dicuci dengan bersih.Kemudian ubi kayu itu dipotong sepanjang 5 cm.Makanlah ubi kayu itu sehari 3 potong (1 potong = 5 cm) iaitu pada sebelah pagi, tengahari dan petang.Pada sebelah pagi sebelum makan ubi kayu tersebut makanlah nasi terlebih dahulu walaupun sedikit.Lakukan ini setiap hari kira-kira sampai 3 minggu atau sebulan.


Jika terlekat tulang
Celupkanlah jari ke dalam madu lebah. masukkan jari ke dalam mulut dan hisapkanlah jari itu perlahan-lahan. ,tulang yang melekat itu akan keluar dengan mudah.


Membersihkan Muka
Ramuannya;sepotong betik yang masak,madu lebah,susu segar dan susu tepung.Kesemua bahan-bahan di atas hendaklah digaul sehingga rata.Kemudian basuhlah muka dengannya dan biarkan ia bertempekan di muka untuk beberapa lama barulah dibasuh.Hasilnya kulit akan bertambah cerah,lembut dan kurang berminyak.

hantu semakin mengganas



Dahulu drama-drama Indonesia yang menonjolkan cerita-cerita mistik seperti "Bawang Putih Bawang Merah" menjadi isu hangat kerana dikatakan ala-ala khurafat tetapi tetap menjadi sambutan hangat di Malaysia.
Kini, TV3 seolah-olah ingin mempengaruhi anak-anak kecil,remaja malah orang dewasa juga bahawa malam Jumaat adalah "malam seram" dengan menayangkan di kaca TV drama-drama bersiri yang bergenre seram. Selepas "Susuk" diikuti dengan "Niyang Rapik", terkini drama bersiri yang bertajuk "Keliwon" pula.
Keliwon diarahkan oleh Rashid Sibir dikatkan berbeza dengan siri yang ditayangkan sebelum ini, ”Keliwon” memaparkan kisah yang berbeza setiap minggu dengan pelakon-pelakon yang berbeza.Mungkin ini trend drama terkini di Malaysia mengikut kehendak penonton di Malaysia yang suka sangat dengan benda-benda seram ini walau pun sebenarnya penakut.
Sepatutnya malam Jumaat dihiasi dengan program-program yang berbentuk keagamaan supaya dapat memenuhi jiwa-jiwa insan yang semakin kosong di zaman fitnah ini.Walau pun bacaan Yassin bersama keluarga di malam Jumaat dikatakan khurafat oleh pihak wahabi rasanya lebih elok dari mengajar anak kita jadi semakin penakut. Nak ke bilik air rumah sendiri pun takut.

"....jika sy tau itu akan terjadi........"



Aku yang bersalah

Awak…

Hari ini..

Awak datang lagi jumpa saya…

Sama seperti semalam..

Dan hari-hari sebelum ni…

Cuba dapatkan kembali…

Cinta yang pada saya hanya dusta semata…

Awak…

Awak tak pernah pun wujud dalam fikiran saya…

Dan juga dalam hati saya…

Awak bagi saya…

Hanya tempat..

Untuk saya hilangkan kesunyian..

Dan juga rasa bosan…

Tapi awak tak tahu…

Bagi awak…

Saya adalah segala-galanya dalam hidup awak..

Dan sayalah matlamat hidup awak…

Tanpa saya hidup awak tak bermakna..

Sebab itu sampai sekarang awak masih merayu..

Untuk dapatkan cinta saya…

Terlalu degil awak…

Awak….

Saya tinggalkan awak…

Sebab saya tak nak tipu awak lagi…

Saya juga taknak permainkan hati awak lagi..

Awak sepatutnya dapat orang yang lebih baik..

Jauh lebih baik dari saya…

Dan saya juga mahukan ketenangan…

Jauh dari bayangan awak..

Awak….

Sedarilah antara kita…

Tiada cinta….

Lupakan saja saya…

Tinggalkan saya dengan dunia saya…

Semua cinta yang pernah saya lafazkan..

Adalah palsu…

Berkali saya bagitahu awak…

Tapi awak tetap bertahan…

Mahu memiliki hati saya kembali….
Awak…

Hari itu…

16 September….

Ternyata awak tunaikan permintaan saya…

awak tinggalkan saya..

sama seperti yang saya mahukan sebelum ini…

awak tak ganggu lagi hidup saya…

awak x col…

or msg saya lagi..

danhidup saya terasa aman..

tapi awak…

entah kenapa…

hati saya rasa lain…

dalam diam saya menyesali….

Apa yang telah saya lakukan…

Dan saya mula rasa rindu….

Rindu pada pujuk rayu awak..

Rindu pada madah-madah awak..

Dan yang paling perit..

ternyata awaklah penyebab saya merindu…

Rindu pada yang telah tiada

…Awak…

Walau segunung sesalan saya hamburkan…

Walau saya menangis air mata darah sekalipun…

Ternyata awak telah tinggalkan saya…

Saya tak akan dapat miliki awak lagi…

Kerna perginya awak…

Untuk selamanya…

Perginya awak bersama cinta awak…

Yang ternyata lambat untuk saya sedari.

.Betapa sucinya cinta itu…

Awak…

Saya akui sekarang…

Saya mula mencintai awak…

Kenapa ini hanya dapat saya rasai…

setelah awak pergi dari saya…

Hanya setelah cinta itu menjauh…

Dan menjauh untuk selamanya…

Dan…

Kalaulah…

.Kalaulah…

Awak tak kejar saya hari itu…

Kalaulah saya tak lari dari awak…

Waktu awak panggil saya..

Tentu awak masih ada lagi kan?

Awak…Kenapa awak kejar saya?

Kenapa awak tak tengok kiri kanan dulu..

Kenapa awak tak tengok ada kereta…

Laju…

sedang hampiri awak….

Waktu awak kejar saya…

Kenapa awak?Kenapa??

Saya hanya sedar…

Awak dilanggar…

Bila saya dengar awak menjerit…

Dan bunyi dentuman tersebut…

Buatkan saya berpaling….

Dan saya lihat…Merah…

Darah..

Awak….

Banyak sangat darah…

Kat kepala awak…

Kat hidung awak…

Mulut awak…

Awak..

Saya macam orang gila…

Waktu saya berlari ke arah awak…

Dan saya pangku awak atas pangkuan saya…

Awak senyum dalam kesakitan…

Dalam nafas awak tersekat-sekat…

Awak sempat bagitau saya…

Hepi besday…

Dan awak keluarkan hadiah dari genggaman awak..

Kata awak…

Untuk saya...

Dan awak terkulai dalam pangkuan saya…

Untuk selamanya..

Baru saya mengerti..

Kenapa awak kejar saya….

Awak…

Maafkan saya sebab tak pernah hargai awak…

Maafkan saya juga sebab pernah kecewakan awak…

Dan maafkan saya…

Atas segala-gala yang pernah saya lakukan pada awak..

TapiApakan daya…

Ucapan maaf ini hanya dapat saya simpan…

Dalam hati saya..

Bersama penyesalan yang tak sudah…

Kalaulah masa bisa kembali.....
Hanya satu yang saya mahukan..

Izinkan saya untuk melafazkan…

Sekali lagi…

Lafaz yang awak tunggu selama ini..

Dari hati yang tulus dan ikhlas..

Aku Mencintaimu…..