Wednesday, December 9, 2009

HoW DaRe u!!!!!!


wahwahwah...sejak aku x on blog aku de je crite yg xmanis di dgr oleh tlinge aku ni ha..... brani jer mulut org tu kan...... dh mntak maaf den mengate org lak lepas tu...better la xpayah nk mtak maaf kt org!!!! if kite ni membuke kburukan org lain, kite ni perfect sgt ker! sedangkaN KO PN mengate kwn bek sendiri... kwn bek ko,bkn xpenah mengate pasal ko. tlinge ni penoh dgn ketidakpuasan ht DIE tu.....per cite minah oi!!! ohw ye... jenis aku klu xder bukti n xder org yg menyampai nmpak korg, xder nye la aku nk tudoh2. mslhnyer ade org yg bg thu kt aku...faham CIK SYIRA OI!......aku xpenah la xhargai ape frenz2 aku wt...aku pn ade ckp kt KWN BAIK ko tu aku bertrime ksh sgt2 kt korg tlg aku mase ssh....aku bkn org yg lupe pd jase korg la.... aku nk tye mase ble aku berkire haaaaaaaaaa!!!! duit myk kete aku gak ade aku mtk kt korg berdue!! klu nk wt baik biar la ikhlaS! bile dh jd mcm ni mule la smuanyer nk mengungkit....for what??? aku pn mls nk gdoh bende yg remeh temeh ni...tp sape mule dulu....klu ikut kan byk gak la yg aku thu pasal korg berdue tp ade ker aku nk canang hal korg kt fb ke or blog ke? aku pk air muke org gak la!! tp aku pntg org mulakan dulu. klu dh xpuas hati, berdepan?! oh ye pada korg2 yg lain tu pk la sendiri mane yg benar mane y salah....aku blh tunjuk kan bukti! aku bertindak coz aku de smua tu! pandai la korg menilai. n perlu ker smua ni pos kt fb or blog? baik ke? ni ke fungsi blog!!




Thursday, November 5, 2009

D!nn3R MaRketeeRs.....

malam yg indah....malam yg gemilang..
make up di taja oleh mak andam SERI ANDAMAN
bersame teman2 baek....
























Tuesday, October 13, 2009

KaKiKu DeliMa MereKah....


nk jd kan cerite, mggu lepas aku blk umh mama
di kl coz 2 mggu h xblk..... start mlm aku tbe sampai la hr aku nk blk, ake xlekat kt umh...bejalan jer...huhuhuh sampai aku bising ank prmpuan die xde kt umh.... mlm mggu my cayang ajak g kolam air panas kt Selayang dgn abg n mber2 die... syok abis... perspektif aku b4 p sane ialah 1 tempat rekreasi yg mnjijik kan cox india, cine, melayu smua terjun kt 1 kolam yg same...e....yerk...tp bile aku smpai je kt same n tgk sndiri rupe2nye dorg ade provide kan gayung n besen sewe hahahahah xpenah wt org..... tp yg xsyoknye xde lampu or sportlight yg menerangi tempat tu...gelap GULITAAAA.... dorg ni xreti nk commercial kt tmpat tu....if dibuat blk bg elok mesti ramai org dtg...dh la sempit... tp yg xblh lah air panas die pure pye...dorg xsemen kan kolam2 yg ade mcm sesetengah kolam air panas yg ade disesetengah tempat.....


ade la terjadi 1 peristiwe, aku la jahat sgt.
Nk pekenakan my cayang, alih2 kaki aku yg terendam kt punca air panas tu, mak oi panas die xterkate....menjerit la aku!!! tgk je kaki aku dh mcm kene masak je... MERAH MENYALE.....MELECUR...... my cayang siap gelak kan aku, jahat btl! last2 die dukong aku g tempat letak krete.... so sweet hahahah

Monday, September 28, 2009

A!D!Lf!Tr! yg meriah.....

ni pic aku n adk....lin namenye. If aku kuar g mane2 ramai owg confius mane 1 adk n mane1 akak... coz bdn aku kcik dr die hahahah... ni mase rye kt umh sepupu kt alor setar lpas smbhyg raye

ni la mama ksygan aku.... abh aku xlarat nk g beraye so die dok la kt umh tok aku je.... so pic die pn ade ler... same ke x erk muke kami??? but u know, suare n name kami same...hahahah

ni pic aku tgh tggu my family g lawat kubur arwah tok wan n mak teh aku....aku xleh so kne jd driver je la..... setelah skian lame....kami jumpe blk d'aidilfitri thn ni. Tmakbul la segale keinginan utk berjumpe smua mber2 SMK NAKA,ALOR SETAR....setelah 6 thn xjmpe.... lame kan... msg2 dh ade haluan sndiri...byk lg gmbr yg xblh dimuatkan dlm blog ni.... ni antare best friend aku.... wardah n zahraa

ni raye kedua kt umh tok aku sebelah PERLIS lak..... umh tok aku yg besar wt kan aku gerun nk dudok . dgn mak long yg grg lg.... taubat la....


jgn terkezut lak bju aku yg merah ni same dgn mama....Sbenarnye ia 1 bju.... nk jd kan crite... mlm 1 hr sbelum rye sepatutnye bju yg 3 pasang ditempah siap, tp tup tup bile mama cll mkck tu ckp sempat siap 1 jer bju, tu pn tgh jahit..... Membuat kan aku angin sepanjang jln nk blk kg.....ia la xder bju rye nk pakai. Sdangkan anta sebelum puase tau!!!!

esknye, owg tgh wt ketupat n bkr lemang...aku mama n adk aku g merayap kt bndr AS, cr bju raye.... so dpt la 2 psg bju, yg color pich n merah ni....so aku n mama pn berkongsi la bju rye.... so sweet...





ni gmbr beraye kt umh my cayang mase die anta aku lek segamat coz umh bakal mak mertuaku kt Felda Pemanis ni je... best sgt.....ade gak pic yg xleh msk kt dlm blog ni....

Monday, September 14, 2009

999 Vs Sh0pp!nG RayE......


lepas jer paper global...aku dh siap2 kemas nk lek kl.... tren aku jam 2.23 pg.... sebelun tu aku n syira n ina kuar awal... pkl 12.30 dh kuar g jln2 segamat...sajer je nk tgk segamat pg2 bute...


ade something x diingini ber laku... ktorg nmpak budak kne pukul kt dataran... ramai tuh...tkut gak r...lame gak ktorg dok dlm krete, but aku suggest kt syira soh call polis....baru jer die ckp dgn pegawai tu, krete polis pn sampai... dlm krete...mcm2tande tye, mcm ne erk bdk tu? ape yg blaku sbenarnyer? nk g tgk r? sian kt die, n tak patut diorg wt mcm tuh? dan mcm2 lg.....


hmmmmm.... tren aku sampai kl pkl 6.10 minit pg.... my cayang dh tggu....
ktorg ronde2 kl then die trus msk keje....n aku terpakse tggu die dlm krete, ape lg aku wt taik mate la dr pkl 8 pg sampai pkl 1 ptg..... lepas tu trus g shopping... die bwk aku ke I0I MALL PUCHONG.... die bli kan aku spasang kasut yg berharge RM 80 n spasang kemeje...kt sane mcm aku nk bli smua jer.... smua sale dr 50% sampai 75%...mcm nk gile aku n my cayang.... my cayang bli kasut brand POLO harge rm 200...oleh sebab aku minat tgk die sarung kasut tu, die trus bli....


hmmmm... best sgt... aku sampai kt umh mase bukak pose....lepas tu aku g shopping lg, abh bg duit...aku g dgn mama....aku bli lg kasut....hahahah dpt due dh kasut.... esoknyer aku nk blk, my cayang bwk aku shopping lg....oleh kerane tiket bas aku pkl 7.30, die ajak g TIMES SQUER....peh smue nye sales.... murah2...smua aku nk bli.... my cayang blikan aku bju lg...
haHAHAH best giler....keje aku shopping...shopping....n shopping...n sampai xigt aku ader 2 test hr isnin(hr ini).....hmmmm.... so ari ni aku leh la jwb even bce hyer ckit2...

Monday, September 7, 2009

m3njaGa HaTi.....

Meski terus hati ini berharap
Aku mengerti engkau takkan kembali
Meski terus hati ini menunggu

Kau sayangi tetap bukanlah aku
Meski terus mengalun lagu rindu

Bukan lagi aku yg menghiasi mimpimu
Meski kutau smua hanya demi silaturahmi

Kan kujaga hati terus seperti begini

Bukan senang nak menjaga hati ni…kekadang dalam kita menjaga dnegan sebaiknya, ia terbabas dan terlepas juga. Bila terbabas atau terlepas dari kurungan tu, cepat-cepatlah kita kurung dia ballik. Takut nanti, bila dah lepas bebas, ambil masa lama pulak nak kurung dan jaga balik.

Dalam proses menjaga hati ini, kita tak pernah lekang daripada bisikan syaitan yang sentiasa berusaha dan mencuba untuk membisikkan kejahatan dalam diri kita. Kekadang bisikan syaitan ini sekali pandang nampak baik dan ok sahaja, tetapi bila difikir dengan mendalam, ternyata kesan di sebaliknya mendatangkan kemudaratan.

Sebagai contohnya, seseorang yang dikhianati atau dianiaya oleh orang lain, sekali nampak tak salah kalau dia membalas balik apa yang dibuat kepdanya. Tapi kalau kita fikir dan timbang dengan waras, kalau kita juga seperti mereka, apa bezanya kita dengan mereka. Tindakan kita mendajalkan orang itu balik bukankah adalah kerana bisikan syaitan. Bukankan bertitik tolak daripada perasaan geram dan sakit hati? Sekali pandang memang padan lah dengan muka orang tu. Sama-sama kena, kira ok la kan…tapi cuba fikirkan kesan daripada tindakan kita itu.

Tiada siapa yang dapat membimbing hati kita ini kecuali diri kita sendiri. Sebab rahsia hati, apa yang tersirat dalam hati kita hanya kita dan Allah sahaja yang tau. Hati dapat dibimbing dan dikawal setelah ia berkerabat dengan akal. Sebaliknya akan berlaku kalau ia berkerabatkan nafsu.
smua ini telah berlaku dlm hidup aku.... sepanjang mggu ini...
sbbkan drpd teman, sahabat, n kekasih....smuanye....
mengape perlu mereka je harus dijage hati n perasaan.
mengape xpk langsung hati org lain sebelum mengeluarkan kate2
renungkanlahhhh....

Friday, September 4, 2009

AkU DaN TalaSeMiA....WhAt???




mase intersesi ri tu aku g wt ujian talasemia kt hospital Segamat....
result die dh kuar...but aku xbrani nk g ambil....takut pn ade...
ntah2 aku antara salah sorg pesakit nye....
peh... tkut sgt.... jom kite tgk ape sebenarnye TALASEMIA.....



Talasemia atau dalam bahasa Inggerisnya Thalassaemia adalah penyakit kecacatan darah. Thalassaemia merupakan keadaan yang diwarisi, iaitu diwariskan dari keluarga kepada anak. Kecacatan gen menyebabkan haemoglobin dalam sel darah merah menjadi tidak normal. Mereka yang mempunyai penyakit Thalassaemia tidak dapat menghasilkan haemoglobin yang mencukupi dalam darah mereka.
Haemoglobin adalah bahagian sel darah merah yang mengangkut oksigen daripada paru-paru keseluruh tubuh. Semua tisu tubuh manusia memerlukan oksigen. Akibat kekurangan sel darah merah yang normal akan menyebabkan pesakit kelihatan pucat kerana paras hemoglobin (Hb) yang rendah (anemia).Sel darah merah bertugas membekalkan oksijen kepada tisu dalam badan manusia.
Kekurangan sel darah merah bagi membekalkan oksijen akang mengakibatkan pesakit talasemia berasa lesu, tidak bermaya, dan mungkin sesak nafas sekiranya paras hemoglobin semakin menurun.Mereka yang mengidap Thalassaemia tidak mampu membekalkan seluruh sel tubuh mereka denga bekalan oksigen yang mencukupi akibat kekurangan haemoglobin dalam sel darah merah. Tisu yang ketiadaan oksigen gagal berfungsi dengan baik. Dengan itu tubuh mereka menjadi lemah, gagal berkembang dengan baik, dan mereka boleh menjadi sakit teruk.Pesakit talasemia biasanya mempunyai paras hemoglobin yang rendah iaitu kurang daripada 10g/dl.


Jenis Talasemia
Terdapat dua jenis talasemia iaitu:

Talasemia minor : Talasemia minor merujuk kepada mereka yang mempunyaikecacatan gen talasemia tetapi tidak menunjukkan tanda-tanda talasemiaatau pembawa.

Talasemia major : Talasemia major merujuk kepada mereka yang mempunyaibaka talasemia sepenuhnya dan menunjukkan tanda-tanda talasemia.

Tuesday, September 1, 2009

M3RTua Vs M3naNtU........JENG...JENG..JENG...


stelah sekian lame akhirnye ko blk jgk wahai Nury...heheheh my cayang la sape lg... die blk cuti sabtu ri tu. Then aku g umh die hr ahad kebetulan mak die masuk wad sbb H1N1....aku, dr hari jumaat ri tu tggal la aku n housemate aku bdue jer, yg lain smua blk kg....so aku amek kesempatan la berduaan dgn cayang aku...ups....hehehehe (mane ade la, adk2 die ade kt umh n bapak die)....so sepanjang 2 hari aku kt sane, aku tunjukkan la kepakaran memasak aku...coz si nury tu slalu perlekehkan aku org bndar xreti masuk dapur.... first time masak berbuke kt sane, jari dh terbelah oleh kerna pisau mak mertua ku......... mmg best la happening giler...kebetulan mak mertue aku lak dh kuar wad, pe lg merasa la die...maklumla org sakit xboleh pose hahahaha..... mak mertuaku bilang sodaaaaaaaaaaaaaaapppp, ape rahsienye.....(ape lg tersipu2 malu la) pade hal sebelum tu call mama aku dlu tye bhn2 nyer.....hahahah(kantoi)....yg bestyne aku n adk2 beradik die xpayah ssh nk bgn masak utk sahur, bapak mertuaku sudah uruskan, tggal nk NGAPPPPP jer...n tolong kejutkan lg...(ape la ank dare ni)...... ari ni my cayang dh blk KL lepas sahur, tumpang mber die... n aku wt la duty aku mcm biase, g n blk kelas........... arghhhhhhhh bosaaaaaaaaan

Saturday, August 29, 2009

ToNGKanG P3CAH vs Bulan Puas3



hmmm.....nk jd kan cite khamis mggu lepas
aku awal2 lg dh cabut blk kl.....nk sambut puase la kononnyer........
wt cuti sendiri heheheheh........aku btolak mlm dr segamat.......
aku sampai awal kt kl dlm pkl 10...tp aku merayap jap....
cayang aku cbuk jer cr aku....padahal aku dh pn 'bfoye2' ups.......hehehehe,
pkl 4 pg baru smpai umh....tp ade la tragedi yg terjd
wt kan aku x tido sampai ke siang.
Bkn la Tragedi Buah Epal mcm tajuk lgu kak nita kite 2,
tp tragedi aku gdoh lg dgn cayang aku...........
ape la sek gdoh je, nk jer aku bwk lari cayang aku
tu g umah tok kadi, kawen jer terus.......

first ramadhan,
aku di kerah mcm buruh kasar oleh mama aku.....
kemas seluruh rumah.....peh penat siut....
sapu segale sawang2 dr dlm bilik sampai la ke luar umah...............
habuk bapak byk.... abis umh aku mcm tongkang pecah.............
kami adk beradik di bahagikan dgn keje msg2 oleh mama,
mama tu dh mcm mando jer.....
oleh sbb aku ade alahan aku terpakse la
pakai face mask.....(org pakai bende tu utk H1N1 jer tp aku Habuk1)....
.dr pg sampai ke ptg keje mengemas pn selesai.....
BUT ade lg, MASAK lak utk berbuke......
aku,mama n adk kene wt la keje part time,
masak lak....yg xbest nye aku kene sediakan resepi...
adoi lg la haru.....








lepas 2, keesokan hr nyer, seperti tradisi bln pose yg lepas2.......aku n my cayang akan berbuke kt luar BUT bukan la kt kedai2, atau restoren2 mahupn kt hotel2 (ceeeewah)........aku akn bawak makanan yg aKU masak n ktorg berbuke kt taman........kali ni port kitorg kt atas bukit kt Cheras, best gile dgn pemandangan 1 KUALa LumPUR, nampak jelas giler.....so romantic ...KAHKAHKAHKAH.......

Saturday, August 15, 2009

fighting + tayar bocor


ni crite hr selase ri tu.....
dgn ht berat aku gerak gak g somewhere (yg tau tu senyap jer taw),
aku g dgn ain.... pejalanan amt meletihkan coz aku jer yg drive...
ain tu harap jer ade lesen, tp tkut nk bawak.....
sampai sane dh pn malam.... aku stay umah member aku....
sementare tggu musuh aku tu..... pkl 9.00 mlm....mule perang.... pom pam pom pam....
aku gadoh, smua org tgk.... kt depan umh org lak tu,
biar pn aku ckp penuh la dgn kesopanan n ketatasusilaan tp die mule kurg ajar dulu....
aku pn mula la dgn smash aku.... 2 pn aku xpuas ht gak....
xsempat maki berbakul2, dh die blah..... hmmm...

xpe,
mgkin cre lain akn aku wt..........
ni bkn la aku nk berdendam tp mmg patut aku wt pn....
dh setel bnde tu, aku pn g la bwk mber2 aku mkn, lpas je mkn tgk tayar krete dh leper!!!
siut btl, mcm ner nk lek, terpakse la bermalam kat sane,.....
mmg bawak malang btl g sane.... Eeeeeeeee tak puas hati btl!!!
esknye dlm tgh hari baru gerak blk segamat.........
klas pn tuang la (dialek org kedah)

Monday, August 10, 2009

Alamak vendalism Lagi....



retak sudah cermin ku....retak jgk hati ku...heheheheh...
Mlm tu aku blk sorg diri... dgn hati yg hancur dan luluh kerana die...
semua serba xkene..tibe2 jer aku igt org lain
then cmpur lak geram dgn betine mane ntah,
ngaku cayang aku 2 tunang die lak, ape la...
pastu leh lak die lego num baru mxs aku kt org len....jantan lak tu....
13 org tu... yg msg 2 msg la n ade lak yg call ajak MAIN!!!
Mmg #%&**%$, ape lg aku soh la cayang aku setle kan smua jantan2 sial tu kan....
klu x, mlm tu aku dh wt report polis.... yg tunang aku lak mrh2 aku...
coz pakai byk num.... blk je umh sewe aku, aku pn call la ehem..ehem... aku,
die pn mrh2 aku....
.HMMMMM..... pe lg dgn keadaan xsedar diri n
luar kawalan tertumbuk la cermin almari mak yam..... sakit gak la, luke kt jari2.....
yg aku risau abih la aku klu mak yam tgk.... mengglabah la aku kan,
trus jer msg ina.... ina ckp xyah gnti, bior je... aku pn smpai skrg la xganti2 lg... mase tu syira lek jer, die menjerit tgk cermin tu...aku just senyum...heheheheh....
Dh pecahkan so kene kemas sendiri la kan, xkan org nk kemas kan....

hahahahah

Tuesday, July 28, 2009

I'm Got It.... YaHoooooo

mlm td hr yg best in my life....
xdisangke2 aku dpt prezen bday aku sblum tarikhnye....
semalam aku jln2 kt The Stor, saje2 jer tgk deretan jam tgn
sementare tggu mama aku bli kan kek Dorayaki
kt adk aku yg bongsu tu...
aku berkenan sgt jam jename POLO
yg harge die mencecah RM 400....peh mmg cantik......
tibe2 je mak aku dtg dr blakang n tye aku ade mane2 ke yg aku berkenan....
aku just senyum jer kt mama aku... n aku terlihat jam yg warne keemasan, cantik n sebijik mcm mama aku pakai yg dh lbh 10 thn hadiah dr abah aku....
n tibe2 jer mama aku suruh tokei kdai tu amek n bungkus....
n aku terkejut gile.... 1 perkataan jer "ni prezen untk akak dr mama"......
so i got it, jam tgn yg selame ni xde di tgn aku....
ianye jename ORIENT yg berharga RM 190.....
wlu pn yg POLO 2 aku xdpt tp yg ni pn aku dh bersyukur....

Monday, July 27, 2009

hab!S La ko,SyiRa.......






wahai H1N1, aku geram btl la dgn "ko"....menyusahkan btl!
sbb ko, aku n 1 bilik ni dh kne dmam berjangkit....Yg pembawenye si AIN tu....
Start die la aku dmam, dgn batuk n seleseme yg bg aku sguh2 perit!!!
suare pn xboleh nk kuar, bile ckp je dh mcm suare maknyah tersekat tulang!
yg ina tu kononnye mkn 'si CUCUMA PLUS' belagak kononnye
xkan demam, eloknye 2 hari aku dh lege, die lak penyambung 'warisan' hahahah....
pastu si tomato 2 lak demam.....maksud aku syira la!!!

yg nk jd kan crite, si syira ni dmam pelik ckit,
die turun je katil mlm (23/7) trus amek maker pen aku
conteng lantai bilik kitorg...hahaha if MAK YAM
tau, mesti die hambat kitorg...
yg bestnye syira lukis kartun yg relate dgn tuannye....
kekekekeke
habis riuh rendah bilik tu dgn suare gelak ktorg!
pkl 2 pg baru bolh tido!!!ha syira jgn bocor rahsia tau pen 2 dtg dr sape!!
skrg ni aku rasekan happy sgt2 dok dgn dorg!!!
ni la kebahagiaan kawan yg aku cr!!
it is my new life!!





M3REMP!t vs H1N1....


huhuhuhu.....semalam paling best....aku dpt krete cayang aku, so leh la g kampus naik krete. Yahuuuuuuuuuuu.... nk tggu krete aku sndiri, hujung thn ni bru aku dpt....that is my bday prezen!!! oleh sbb kampus tutup 1 mggu, hari jumaat lg aku dh blah blk kl but aku lek umh sdare aku je....coz nk jln2 dgn my cayang...... mlm tu RM 500 cayang aku habis...mcm2 aku bli.... hari sabtu lak aku blk Segamat lg coz celebrate cayang aku pyer bday n anniversary mak n abh die.....Mmg happening.... Ahad petang aku blk kl smule....kali naik mtr......peh korg bayangkan la aku ni asyik ulang alik KL-SEGAMAT, mau patah pinggang ni ha.... kitorg amek kesempatan ronde2 Melake, pastu ktorg cr lak restoren ASAM PEDAS yg paling sedap.... dh jumpe!!!terangkat habis..mmmm.....walaaaaaaaaaah.... pkl 1 pg baru sampai umh.... letih n sampai aku rase bontot aku ni dh bntuk petak!!!


ni la mtr adk aku yg aku naik lk kl mlm td...MEREMPITTTTT

Ni kt restoren ASAM PEDAS CHE WAH, Melaka....sempat lg nk posing!!!

Saturday, July 11, 2009

tragedi High HILL aku patah!!!!


Nak jd kan cite, kasut ni aku li kt segamat mase nk g mkn dgn nad,syira n ina....kasut kt kedai tu sume murah2... so pe lg kitorg sume li sorg 1 kcuali syira..... nad dh pakai, ina pn dh pakai...yg peliknye sume de mslh....kasut nad n ina putus.... n aku mase g klas last jumaat tu aku pakai la kasut tu, wah bkn men cntek lg...riak la kjap kan even kasut tu murah but nice!!! then aku decide nk ikut nad n syira lek kl nek kete nad la pe lg kan....
sume nye ok n best sepanjang pejalanan kami.....
ha......maka bermula la episod yg bg aku sungguh memalukan....kasut yg aku pakai tu patah tumit kt stesen komuter lak tu kt serdang...dh la org ramai...sume mate tertumpu ke arah aku n kasut tu.........e...mase nk lek xlak die patah kan, mase kt org ramai lak die nk wt hal.... tersembul kuar la yg sungguh 'baik'dr mulut aku mase tu..... c%@*@, s!@*, p#^*@* n mcm2 lg....... mase tu muke aku dh merah padam + nk nangis pn ade la gak kan.....Malu x keruan xkeruan la mase tu....nasib syira ade, die yg cover aku..... Nk xnk aku terpakse mtk tlg nad pth blk tok pjam kasut die......suk..suk.. cedihnye, cayang aku n mama aku sume gelakkan aku.... kisah aku ni di jd kan bhn cite terutamenye si syira tu....hantu btl die ni.....siap ko syira aku lek segamat siap ko............

Sunday, July 5, 2009

SaaT-SaaT aKH!r......

lbh kurang 3 jam pjalanan maka smpai la kami {mama, adk2, n cayang aku} kt Felda Pemanis, umh cayang aku la......aku decide lek Segamat hr Sabtu coz nk pelahap durian kt umh cayang aku la.... ktorg nek kete abh coz kete relly die xhidup lg roadtax....sampai je umh die bakal mak mentua aku dh tunggu dpn pntu....ape lg jmput msuk n mkn la jwbnye... aku ni hntu durian, tgh mkn nasi pn blh tgk durian kt luar umh die... ape lg dgn xsempat2, aku soh gak cayang aku kopek durian tu..... Agaknye nk bls dndam, die leh lak bkk smua durian yg ade soh aku mkn...ERMMMMM.....smpai boncit la perut aku ni ha..... Mlm lak ktorg xtido umh cayang aku tu, tp blk umh sewe aku.....
uhhhhh.... pg td kene bgn awal....cayang aku bwk aku n family g mandi air terjun siut....tiap2 mggu mandi air terjun, kembang bdn aku.....dh la smpai ujn, cian cayang aku...dh la luke xsident die xelok lg....ala ktorg g mandi kat Gunung Ledang jer...... kali ni best gile r...... ade adegan terjatuh la, smpai sakit ponggong aku ni ha... kitorg mandi dr pkl 11.30 smpai pkl 5 tu....yg siannye cayang aku leh tertido kt bwh batu besar... lps smua siap jer, aku drive blk... yg lain berdekur jer....aku bwk smpai Giant coz nk li brg...Tp hampeh brg yg cr tu xde..... last2 aku blk dgn muke sedih...ye la mama n cayang aku lek kl tggal la aku kt cni....ni la cuti n happy2 saat2 terakhir sblum aku mengefull memory otk aku dgn study....











Saturday, June 27, 2009

DuriAn oh DuRiaN!!!!


Ni pengalaman aku mase dok dgn ina waktu intersesi.................. mcm2 knangan yg best kt umh yg baru aku sewe tu....tp yg paling best sgt bile ktorg tringin sgt nk mkn durian......setiap kali ktorg g jln2 xkire la mase g tangkak, g melake, ktorg akn crite pasal durian..... tp 1 hri tu after blk dr class n lunch tmpt biase, ktorg tgk sbelah kdai mkn tu ade lak jual durian.... ade 2 jenis durian kg n durian kawen....then ktorg decide pilih durian kg je...sekilo RM2.50. Aku amek 2 biji n ina amek 2 biji........... blk umh ape lg, xde dh nk salin baju, ina dgn rakusnye belah semua durian tu. Niat hti nk mkn habis, tp ade yg keras lak isinye......so pe lg simpan jap sampai ptg then ktorg kuar g bli brg nk msk bubur durian................. Peh mmg terangkat siut..... dh la termasak byk, ape lg ktorg sedekah wt amal jariah la kt hafiz n mama coz kebetulan hafiz dtg umh nk amek info company yg kne present esknye kt ina............... pastu pg2 lg si nazrul dh gegarkan umh ktorg anta pndrive....dgn xde segan silu die tye bubur ade lg ke x....huhuhuhu klakar muke die. Mmg ktorg dh smpan untuk die pn!! then mlm tu pulak ina mkn byk smpai kekenyangan.... n nk tau ape jd lps tu, korg tgk la gmbr bwh ni........
ina pn tertido bwh kaki aku.......... cian die. dh mcm ank HiPPo je aku tgk.... mgkn terlampau kenyang sgt kot.........heheheheh

HaPPy FaTheR's D@Y aBaH!!!!!


We all love u abh..... ape yg abh dh beri pd kami smua, kami ucapkan terime kasih yg xterhingga.... sgale pengorbanan abh xterbalas dgn kate2 dan wang ringgit......... abah la bape yg terbest dlm hidup akak.......ikut kemahuan akak n manje kan akak sampai akak dewasa skrg.... u r the best father in the world!!!! i love u.....









kek tu Cayang aku yg beli kan.... mase tu aku dh nk blk segamat... blh lg die nk wt surprise kt abh aku..... ni la first time ktorg celebrate hari bape yg smua adk beradik aku ade n abh xmalu nk potong kek......... klu x,mmg ssh nk soh die potong kek!!